brand

Mercedes și Google se aliază: Cum schimbă acest parteneriat industria auto?

Mercedes și Google se aliază: Cum schimbă acest parteneriat industria auto?

Compania Mercedes-Benz a anunțat recent un parteneriat cu Google pentru a furniza un nivel de navigație superioar în fiecare mașină echipată cu senzori de conducere automatizată, în încercarea lor de a concura cu Tesla.

Companiile producătoare de automobile, atât noi cât și vechi, încearcă să se adapteze la funcțiile software dezvoltate de Tesla, permitând astfel actualizări la distanță a performanței mașinii, autonomiei bateriei și a capacității de a conduce autonom. Un exemplu este amenda uriașă primită de producătorii germani BMW, Mercedes și VW.

Directorul executiv Ola Kaellenius a declarat că producătorul german de automobile a convenit să împartă veniturile cu producătorul de semiconductori Nvidia Corp când acesta a devenit partenerul său in software-ul de conducere automată din 2020, pentru a reduce costul inițial al semiconductorilor de mare putere scumpi.

El a explicat că prețurile scăzute ar fi rezultat chiar și fără ca șoferii să folosească toate caracteristicile cipului puternic subvenționat, adăugând că se poate obține venitul maxim doar plătind pentru acesta.

Mercedes și Luminar au încheiat un acord de colaborare

Kaellenius a declarat că numai cei care plătesc pentru un anumit pachet de opțiuni suplimentare vor avea mașini dotate cu tehnologia senzorilor Lidar și alte piese hardware necesare pentru conducerea automată de nivel 3, care au un cost mai mare.

Luminar Technologies Inc, producătorul de senzori pentru conducere autonomă și cu o mică participație deținută de Mercedes, a anunțat că a încheiat un acord de miliarde de dolari cu producătorul auto pentru a integra senzorii lor într-o gamă largă de vehicule până la mijlocul deceniului, ceea ce a făcut ca cotele Luminar să crească cu peste 25%.

Producătorul de automobile Mercedes a anunțat strategia sa, care se desfășoară de ani de zile, de a trece de la o abordare mozaică, care implică integrarea software-ului de la mai mulți furnizori, la asumarea controlului nucleului software-ului și aducerea de parteneri.

Mercedes a declarat că colaborarea cu Google ii va oferi posibilitatea de a furniza informații privind traficul și de a redirecționa automat în vehiculele sale.

General Motors, Renault, Nissan și Ford sunt doar câțiva dintre producătorii de automobile care au încorporat un set complet de servicii Google în vehiculele lor, inclusiv Google Maps, Google Assistant și alte aplicații.