brand

Mercedes G63 - Cel mai bine vândut model AMG în Europa, vânzările BMW M au crescut cu 58%

Mercedes G63 - Cel mai bine vândut model AMG în Europa, vânzările BMW M au crescut cu 58%

În ultima perioadă, am observat cifre de vânzări pozitive pentru producătorii de automobile pe tot parcursul anului 2023. Cu ajutorul analiștilor de la JATO Dynamics, am descoperit un fapt interesant care vine ca o surpriză. Vehiculele de lux de înaltă performanță se vând foarte bine în SUA și în special în Europa. Și un brand se remarcă cu adevărat. Acest brand este BMW, și mai specific, BMW M.

Potrivit datelor privind înregistrările de vehicule noi în Europa, peste 19.600 de modele BMW M au fost vândute în prima jumătate a anului. Aceasta reprezintă o creștere de 58% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar creșterea nu se limitează la Europa. Vehiculele BMW M au reprezentat 16.400 de vânzări în SUA până în iunie, aducând totalul la 36.000 de BMW de înaltă performanță care taie colțurile în aceste două regiuni.

Este demn de menționat că statisticile reflectă doar modelele M full-fat. Vehiculele precum M340i nu sunt incluse, dar XM-ul scump este cu siguranță. Și statisticile arată că SUV-ul de performanță polarizant se descurcă destul de bine. 1.171 de unități au fost vândute în SUA până la sfârșitul lunii iunie, cu aproape același număr găsind case în Europa.

Deși acest număr poate nu pare remarcabil la prima vedere, BMW XM 2023 are un preț de pornire de 159.995 dolari în SUA. A depășit unele vehicule de performanță considerabil mai ieftine, cel mai puțin dintre acestea fiind partenerul său cu două locuri, BMW Z4.

Există mai mult succes la rivalul BMW din oraș, Mercedes-Benz. De fapt, ne referim în acest caz la Mercedes-AMG, și doar la modelele AMG mai puternice. În Europa, vânzările AMG au crescut cu 57% în prima jumătate a anului, cu 13.700 de unități înregistrate. Este suficient pentru a revendica locul al doilea între diviziile de înaltă performanță în teatrul european, iar Mercedes-AMG SL este un component cheie al acestei creșteri. Totuși, nu este cel mai popular AMG dintre toate. Acest titlu merge către iconicul (și de asemenea scump) G63, care a reprezentat aproape una din patru vânzări de AMG noi.

Având în vedere aceste cifre impresionante, este clar că BMW și Mercedes-AMG au o prezență puternică în piața vehiculelor de lux de înaltă performanță, atât în Europa, cât și în SUA. Cu modele precum BMW M și Mercedes G63 la conducere, aceste două mărci continuă să stabilească standardul în industrie. În următoarele luni, va fi interesant de urmărit dacă aceste tendințe de creștere se vor menține.