brand

Producția Mercedes CLS se va încheia în august

Producția Mercedes CLS se va încheia în august

Se știe de ceva vreme că se pare că modelul CLS se apropie în sfârșit de finalul vieții sale. Nu ne referim doar la actuala generație a treia a modelului, ci la dispariția sedanului swoopy cu totul, având în vedere că Mercedes nu a spus niciun cuvânt despre un nou model. Un purtător de cuvânt al filialei australiene a companiei a declarat pentru CarExpert că producția se va încheia în luna august.

Concurentul Audi A7 Sportback a fost deja retras din Australia, deoarece nu mai este listat în configuratorul online al Mercedes Australia. Reprezentantul local al constructorului auto a declarat că nu mai acceptă comenzi, clienții fiind redirecționați către recent lansatul E-Class (W214): "Comenzile au încetat, iar producția pentru actualul CLS se va încheia în luna august a acestui an, în vederea pregătirii pentru noua Clasa E".

Am luat legătura cu Mercedes pentru confirmări suplimentare și vom actualiza articolul în momentul în care vom primi un răspuns. Întreruperea iminentă a CLS nu ar fi o surpriză, deoarece mai multe rapoarte din ultimele luni au speculat că mai elegantul E-Class este pe cale de dispariție. Marca germană de lux dorește să elimine mai multe modele și se pare că eleganta berlină este, din păcate, unul dintre ele.

Ca un memento, SLC, Clasa S Coupe, Clasa S Cabriolet și AMG GT Cabriolet sunt toate moarte. În plus, Clasa C Coupe și Cabriolet, împreună cu Clasa E Coupe și Cabriolet se vor transforma într-o singură pereche CLE Coupe/Convertible. Se zvonește că și Clasa A Sedan se va confrunta cu securea, alături de monovolumul Clasa B. Se crede că aceste două mașini compacte se vor retrage după ce modelele cu facelift recent își vor urma cursul.

În timp ce unele mașini sunt eliminate, sunt planificate noi adăugiri. Am văzut deja SUV-ul Maybach EQS și acesta va fi urmat de un roadster SL care va purta același logo dublu M. Urmează mașini ultra-exclusive care fac parte din "MYTHOS Series", precum și un EQG complet electric. O platformă electrică AMG.EA adaptată pentru mașinile sport va ateriza în 2025, după ce a fost anticipată de conceptul AMG Vision.

Ca o notă finală, ziarul economic german Handelsblatt relatează că un "baby G-Class" va fi lansat în 2026 cu motorizare ICE și/sau EV.