brand

Mercedes-AMG S63E Performance Edition 1 debutează cu un preț exorbitant

Mercedes-AMG S63E Performance Edition 1 debutează cu un preț exorbitant

Spre bucuria entuziaștilor, Mercedes-AMG S63 își păstrează puternicul motor V8 pentru încă cel puțin o generație. Din păcate, nu putem spune același lucru despre C63, deoarece acesta a fost retrogradat la un motor cu patru cilindri. Ambele super sedanuri sunt acum de tip plug-in hybrid, iar cel mai mare dintre cele două primește deja o versiune specială disponibilă pentru o perioadă limitată de timp sub numele de Edition 1.

Prezentat ca o versiune complet echipată, S63 electrificat este vopsit în uni gri alpin Manufaktur și se deplasează pe jante forjate AMG de 21 de inci cu design cu spițe încrucișate. De asemenea, vine la pachet cu pachetul AMG Exterior Night Package, care aduce accente exterioare cromate întunecate sau negre lucioase. Alte elemente de rafinament includ un capac de umplere a rezervorului de combustibil argintiu-cromat cu logo-ul AMG, geamuri fumurii și etriere de frână roșii.

Mercedes nu a publicat încă imagini ale interiorului, dar menționează că Edition 1 are tapițerie din piele Nappa neagră cu cusături roșii contrastante, care se regăsesc și pe volanul sportiv îmbrăcat în piele Nappa, de asemenea. Aspectul negru și roșu este o temă recurentă în tot interiorul, unde versiunea specială primește un logo exclusiv Edition 1 gravat pe consola centrală, precum și un logo AMG roșu iluminat pe pragurile ușilor.

Pentru a îndulci atmosfera, Mercedes va adăuga o husă auto pentru interior, cu piele exterioară respirabilă. Aceasta este fabricată dintr-o țesătură sintetică rezistentă la rupere și se mândrește cu o căptușeală interioară antistatică din flanelă țesută, astfel încât zgârieturile și praful nu ar trebui să reprezinte o problemă.

Prețul? Va fi mai exact 208.392,80 euro pe piața internă a mașinii. La cursul de schimb actual, se ridică la puțin peste 228.300 de dolari, dar nu uitați că Germania are un TVA de 19 la sută. Livrările locale sunt programate să înceapă luna viitoare.

Clienții din Germania pot plăti și mai mult pentru un S-Class, comandând Maybach S680 4Matic cu motor V12, de la o sumă amețitoare de 230.556,55 euro.