brand

Noul Mercedes-AMG GT63 S E Performance 2024: Un sedan cu un nou aspect și aceeași putere

Noul Mercedes-AMG GT63 S E Performance 2024: Un sedan cu un nou aspect și aceeași putere

Mercedes-AMG a actualizat cupa cu 4 uși GT63 S E Performance. Sedanul are un nou stil la partea frontală, o nouă opțiune de culoare exterioară și alte ajustări minore, pe măsură ce super-sedanul actualizat este pus în vânzare în Europa.

Designul exterior al noului Mercedes-AMG GT63 S E Performance a suferit câteva modificări subtile. Fața modelului a preluat elemente de stil de la noul AMG GT Coupe, prezentând o deschidere a grilei inferioare mult mai largă și mai îngustă care strânge fantele exterioare anterior larg deschise în fante verticale sportive. Farurile principale LED Multibeam încadrează grila nou proiectată a GT, care este mai înaltă și are o bordură neagră suplimentară în partea de jos.

Clienții pot vopsi exteriorul GT într-un nou alb metalizat Opalite. Opțiunile pentru roți și tapițerie rămân neschimbate.

Schimbările la interior sunt minore. Mercedes a făcut standard plafonul electric și pad-ul de încărcare wireless între scaunele din spate. Compania a actualizat, de asemenea, software-ul sistemului de infotainment MBUX al mașinii cu afișaje specifice AMG cu funcții configurabile individual. Un sistem de sunet surround Burmester este standard, deși cumpărătorii pot alege sistemul de sunet surround 3D high-end Burmester opțional.

Sub capotă se află sistemul de propulsie hibrid plug-in cu V8 twin-turbo de 4,0 litri, care produce aceeași putere de 831 CP (620 kW) și 1.400 Nm de cuplu. Sistemul de propulsie se împerechează cu transmisia AMG Speedshift MCT 9G cu nouă trepte și sistemul de tracțiune integrală AMG Performance 4Matic+.

Când modelul a debutat în 2021, Mercedes a susținut că poate atinge 100 de kilometri pe oră în 2,9 secunde și avea o viteză maximă de 315 km/h. Își menține toată viteza sub control cu frâne compozite ceramice de înaltă performanță AMG, direcția activă pe puntea din spate și suspensia AMG Ride Control+ cu amortizare adaptivă.

Prețul actualizat al coupe-ului Mercedes-AMG GT63 S E Performance cu 4 uși începe de la 207.708,55 euro în Germania.

Opțiunile includ scaune de performanță AMG, pachetul de aerodinamică AMG, două pachete AMG Night, pachetul AMG Carbon, și pachetul AMG Chrome. Pachetul de scaune Active Multicontour și vopseaua Manufaktur Selenite Grey Magno sunt, de asemenea, disponibile.

Mercedes a actualizat aspectul variantelor GT43 și GT53 în mai. Producătorul auto a preluat elemente de stil de la varianta GT63 și le-a împrăștiat pe modelele mai puțin puternice din gamă.