brand

Mercedes-Benz dezvăluie modelele GLA, GLB actualizate pentru 2024, inclusiv modelele AMG

Mercedes-Benz dezvăluie modelele GLA, GLB actualizate pentru 2024, inclusiv modelele AMG

Mercedes-Benz a dezvăluit modelele revizuite ale crossoverelor GLA și GLB din 2024. Cele două au primit multe dintre aceleași actualizări, inclusiv fascii frontale revizuite și noi faruri LED standard. Mercedes a crescut, de asemenea, nivelul de echipare standard pe ambele.

Noi grile împodobesc cele două crossovere, GLB primind o bară de protecție frontală mai robustă, cu protecție vizuală sub caroserie. Pentru ambele sunt disponibile o nouă vopsea Spectral Blue Metallic și noi modele de jante de 18 și 20 de inch.

Crossoverele GLA și GLB din 2024 vor sosi cu două ecrane de 10,25 inci pe bordul mașinii, ca dotare standard. Apple CarPlay și Android Auto fără fir sunt incluse, iar Mercedes tapițând volanul în piele Nappa. Linia AMG Line este disponibilă cu un volan încălzit pentru prima dată pe ambele modele.

GLA220, GLB250 4Matic, GLB 250 și GLB250 4Matic au același motor turbo de 2,0 litri cu patru cilindri cu un nou sistem mild-hybrid. Acesta produce 221 cai putere și un cuplu motor de 258 de livre-picior. Cea de-a doua generație a demarorului-generator acționat prin curea asigură un spor temporar de 13 CP în anumite condiții de condus.

Mercedes-Benz dezvăluie modelele GLA, GLB actualizate pentru 2024, inclusiv modelele AMG

Actualizările de design se aplică și în cazul variantelor AMG, care primesc fascii frontale cu noul stil. Emblema AMG se află acum pe capotă, iar producătorul auto a montat faruri și stopuri cu LED-uri revizuite pe cele două crossovere. La interior, cele două primesc cea mai nouă generație a volanului AMG Performance și cel mai recent software MBUX al companiei.

Motorul turbo de 2,0 litri cu patru cilindri al companiei produce aceiași 302 cai putere și un cuplu motor de 295 de lire-picioare ca și până acum. Generatorul de pornire-generator de a doua generație oferă, de asemenea, un spor temporar de 13 cai putere în cazul AMG-urilor. Mercedes spune că AMG GLA35 va ajunge la 100 de mile pe oră într-un timp estimat de 5,1 secunde. AMG GLB35 este cu 0,3 secunde mai lent. Ambele sunt echipate cu transmisia AMG cu dublu ambreiaj cu opt trepte și tracțiune integrală 4Matic.

Mercedes-Benz GLA și GLB din 2024 și variantele AMG ale acestora vor ajunge la dealerii din SUA mai târziu în această toamnă. Constructorul auto nu a dezvăluit prețul de pornire pentru modelele actualizate, dar ar trebui să primim aceste informații când se va apropia data punerii lor în vânzare. GLA și GLB 2023 pornesc de la 38.650 de euro și, respectiv, 40.095 de euro (prețurile includ taxa de destinație de 1.150 de euro).