brand

Kia Picanto 2024: Oferind un aspect impresionant și tehnologie avansată

Kia Picanto 2024: Oferind un aspect impresionant și tehnologie avansată

Kia a lansat recent noua sa versiune a modelului Picanto, un hatchback compact ce vine cu un design modern și tehnologie avansată. Această lansare vine în contextul în care segmentul mașinilor de oraș a înregistrat o scădere în ultimii ani, mulți producători optând să se concentreze pe SUV-uri și crossover-uri profitabile. Cu toate acestea, Kia vede acest vid ca o oportunitate pentru Picanto și a decis să îi ofere o a doua faceliftare, în încercarea de a atrage noi cumpărători care caută un hatchback accesibil.

Noul Picanto impresionează cu aspectul său nou și proaspăt, inspirat de SUV-ul emblematic al mărcii, EV9. Acesta vine cu o semnătură luminoasă distinctivă, atât în partea frontală, cât și în partea din spate, datorită barei de lumini pe toată lățimea mașinii. Această caracteristică este specifică versiunii GT-Line, în timp ce modelele mai simple vor avea ornamente negre. Elementele de design sportive de pe modelul vechi, cum ar fi accentele roșii, au fost înlocuite cu ornamente negre de înaltă calitate, oferind o notă de eleganță.

Interiorul noului Picanto este în mare parte similar cu modelul anterior, dar vine cu noi opțiuni de culori, cum ar fi Verde Adventuros - care se potrivește cu o nouă vopsea exterioară - și Maro Bogat. Toate modelele noi de Picanto vor fi echipate cu un ecran tactil de 8 inch, ce include conectivitate Android Auto și Apple CarPlay, iar un panou de instrumente digital de 4.2 inch va fi oferit în dotarea standard.

Noul Picanto vine cu o gamă generoasă de echipamente de siguranță, care includ un sistem de monitorizare a atenției șoferului și un sistem de asistență pentru prevenirea coliziunilor frontale, cu o actualizare specială pentru a ajuta la evitarea coliziunilor în intersecții. Aceste caracteristici tehnologice avansate asigură o experiență de conducere sigură și confortabilă.

Kia Picanto 2024: Oferind un aspect impresionant și tehnologie avansată

Modelul anterior de Picanto a fost echipat cu un motor de 1.0 litri, non-turbo, cu o putere de 66 de cai putere, ce a fost păstrat și pe noua versiune. De asemenea, va fi disponibilă și o variantă cu un motor de 1.2 litri. Totuși, motorul turbo de 1.0 litri T-GDi, cu o putere de 99 de cai putere, nu va mai fi oferit. Ambele motoare vor fi disponibile cu transmisii manuale în 5 trepte și transmisii automate.

Odată cu tot mai mulți producători care se retrag din clasa mașinilor de oraș, iar supermini-uri accesibile, cum ar fi Ford Fiesta, ies din producție, Kia speră să atragă un număr mai mare de clienți cu noul Picanto. Deși nu au fost anunțate oficial prețurile, este de așteptat o ușoară creștere față de prețul modelului Picanto 2 de 66 de cai putere.

Cu un design distinctiv, tehnologie avansată și un preț accesibil, noul Kia Picanto 2024 se poziționează ca o opțiune atractivă pentru cei care caută un hatchback compact și practic pentru mediul urban. Acesta vine cu o gamă generoasă de echipamente de siguranță și un interior modern, care oferă confort și funcționalitate. Cu toate acestea, viitorul Picanto rămâne incert, iar posibilitatea de a deveni un model hibrid sau electric în viitor nu a fost confirmată încă. Cu toate acestea, facelift-ul acestui model demonstrează angajamentul Kia de a oferi soluții inovatoare și a rămâne relevantă într-un segment în schimbare constantă.