brand

Kia EV9, numită Mașina Anului 2024 la nivel mondial

Kia EV9, numită Mașina Anului 2024 la nivel mondial

Kia EV9, SUV-ul complet electric, a fost recunoscut ca Mașina Anului 2024 la Salonul Auto Internațional din New York, ocupând locul fruntaș în fața unor competitori puternici precum Volvo EX30 și BYD Seal.

În afară de premiul de top, modelul EV9 a cucerit și premiul Mașina Electrică a Anului, devansând BMW i5 și, din nou, Volvo EX30.

Volvo a avut și ea parte de recunoaștere, modelul EX30 câștigând premiul pentru Mașina Urbană a Anului. Toyota Prius a surprins mulți prin câștigarea premiului Designul Anului, învingându-i pe Ferrari Purosangue și Ford Bronco. În același timp, BMW Seria 5 a fost desemnată Mașina de Lux a Anului.

Marca surioară a Kia, Hyundai, a reușit să câștige trofeul Mașina de Performanță a Anului cu modelul Ioniq 5 N. Acest succes a urmat victoriei generale a modelului Ioniq 5 în anul 2022. Înainte de evenimentul din New York, Adrian Newey de la Red Bull Racing a fost numit Persoana Anului în lumea auto.

Paul Philpott, președinte și CEO al Kia UK, a declarat despre câștigarea premiului Mașina Anului de către Kia: “Aceasta este o recunoaștere fantastică pentru un vehicul atât de important în gama noastră în continuă evoluție. Este cu atât mai important cu cât vine de la jurnaliști respectați din Marea Britanie și din întreaga lume. Sunt foarte mândru de echipa Kia pentru aducerea pe piață a unui vehicul atât de senzațional - ne transformăm rapid într-un adevărat lider în vehiculele electrice.”

Premiile Mașina Anului sunt decernate de un juriu internațional de experți, printre care și redactorul-șef al Auto Express, Steve Fowler. EV9 este al 21-lea câștigător al trofeului Mașina Anului, încheind un ciclu de trei ani în care mărcile coreene au dominat, cu Hyundai Ioniq 6 și Ioniq 5 câștigând în 2023 și 2022. Kia Telluride a fost numită Mașina Anului în 2020.

În concluzie, premiul Mașina Anului 2024 decernat modelului Kia EV9 reconfirmă poziția de lider a Kia în domeniul vehiculelor electrice. Recunoașterea internațională a acestui model subliniază angajamentul continuu al companiei de a oferi vehicule inovatoare, eficiente din punct de vedere energetic și cu un design impresionant. Cu Kia EV9, viitorul mobilității electrice pare mai luminos ca niciodată.