brand

Kia va lansa EV5 și noul Rio la finalul lui 2023

Kia va lansa EV5 și noul Rio la finalul lui 2023

Prezentarea de către Kia a conceptului EV5 luna trecută a fost primită cu surprindere. La evenimentul CEO Investor Day organizat astăzi la Seul, producătorul auto a declarat că versiunea de producție va fi lansată în China în trimestrul al patrulea. Conceptul indicase că crossoverul electric va fi disponibil și în alte țări ulterior, dar fără a oferi detalii.

În cadrul aceluiași eveniment, Kia a anunțat planurile pentru o nouă subcompactă Rio, care va începe producția în trimestrul al patrulea la uzina sa din Mexic, unde este fabricat actualul vehicul. Mai mult, compania intenționează să lanseze automobilul electric Ray EV până în al treilea trimestru al anului 2023, precum și alte cinci actualizări de modele pe parcursul anului.

Acest concept car de la Kia oferă o privire în viitorul vehiculelor electrice. Cu designul său elegant și caracteristicile sale unice, EV5 va atrage cu siguranță privirile.

Kia testează în prezent versiuni revizuite ale modelelor Picanto, Carnival, K5 și Sorento. Mai târziu în acest an, va fi lansat SUV-ul lor electric EV9 și a fost deja confirmat că o variantă GT de înaltă performanță urmează să fie lansată la începutul anului 2025.

De-a lungul anilor, Kia vrea să vândă 1,6 milioane de vehicule electrice până la sfârșitul deceniului, cu o gamă de 15 modele de mașini electrice disponibile până în 2027. În plus, Kia își propune ca vânzările de mașini electrificate să ajungă la 55% (2,38 milioane de vehicule) până în 2030, când se anticipează că vânzările totale vor fi de 4,3 milioane de automobile.

Pentru a-și atinge obiectivul, fabrica din Gwangmyeong va trebui să fie restructurată pentru a găzdui producția de vehicule electrice, cu scopul de a lansa două modele în 2024. În plus, Kia dorește să producă vehicule electrice și în Statele Unite, Europa, China și India. Unul dintre principalele obiective este lansarea unei afaceri de vehicule construite special (PBV), începând cu un model de dimensiuni medii de la o fabrică separată din Hwaseong, care ar urma să fie lansat în 2025.