brand

Kia EV2: O nouă masină electrică ieftină

Kia EV2: O nouă masină electrică ieftină

În luna august, în timpul evenimentului Kia`s EV Day, desfășurat în Coreea, s-a făcut referire la lansarea viitoarelor modele EV3 și EV4, însă producătorul auto a menționat și un automobil electric mai mic - Kia EV2.

"Kia EV2 ar putea fi rivalul așteptat al Renault 5 și BYD Dolphin în segmentul de bază al pieței automobilelor electrice."

Anterior, compania coreeană a înregistrat o marcă pentru a denumi modelele sale electrice de la EV1 până la EV9, ceea ce sugerează că am putea vedea un model și mai mic decât EV2 în viitor. Se așteaptă ca EV2 să fie comercializat la un preț de circa 25.000 de lire sterline atunci când va fi lansat, în 2027.

Acest nivel de preț îl va face un concurent direct pentru viitoarele modele Renault 5 și BYD Dolphin în segmentul de bază al pieței automobilelor 100% electrice. În scopul reducerii costurilor de producție, EV2 ar trebui să utilizeze aceeași arhitectură E-GMP care va fi prezentă și pe modelele EV3 și EV4. Acest lucru înseamnă că nu va putea suporta încărcarea ultra-rapidă datorită sistemului său de 400V.

Există, de asemenea, posibilitatea ca EV2 să aibă atât motorizări cu un singur motor, cât și cu două motoare. În cazul în care această din urmă configurație va fi prezentă pe EV2, ar putea fi rezervată pentru modelul de performanță 'EV2 GT'.

În prezent, Kia produce modelele Ceed și Sportage în fabrica sa din Slovacia, însă la începutul acestui an, compania a anunțat că și automobilele electrice Kia de dimensiuni mici vor fi produse în Europa - EV2 fiind unul dintre acestea.

Se așteaptă ca EV2 să fie prezentat în următorii ani printr-o versiune concept. Acest lucru îl va plasa pe o cronologie de lansare similară cu cea a modelelor EV9, EV4 și EV5, care au fost, de asemenea, prezentate printr-un concept aproape de producție.

Pe măsură ce ne apropiem de un viitor în care automobilele electrice vor fi norma, este evident că producătorii de automobile se străduiesc să își diversifice ofertele. Cu Kia EV2, avem un exemplu de automobil electric mic și accesibil care promite să ofere un echilibru perfect între preț, performanță și eficiență. Deși detaliile complete nu sunt încă disponibile, putem fi siguri că Kia va continua să ne surprindă cu inovațiile sale în domeniul automobilelor electrice.