brand

Interiorul lui Audi Q6 E-Tron din 2025 dezvăluit cu display pentru pasagerul din față

Interiorul lui Audi Q6 E-Tron din 2025 dezvăluit cu display pentru pasagerul din față

Audi a dezvăluit interiorul modelului Q6 e-tron 2025, după ce a prezentat în premieră designul exterior al modelului în luna iulie, în timpul evenimentului "First Drive" al prototipului.

Q6 E-Tron este un EV foarte important pentru Audi din cel puțin două motive. În primul rând, are dimensiuni similare cu popularul Q5, încadrându-se între Q4 e-tron și Q8 e-tron în gama de EV-uri Audi, ceea ce reprezintă o bună premisă pentru succes.

În al doilea rând, este primul model al mărcii bazat pe platforma Premium Platform Electric (PPE) dezvoltată împreună cu Porsche și pe noua arhitectură electronică E3.

Văzând primele fotografii ale interiorului lui Q6 e-tron și aflând despre tehnologia de la bord, suntem destul de siguri că habitaclul este al treilea motiv pentru care acest model va fi o afacere importantă pentru Audi.

Audi spune că interiorul este adaptat mai mult ca oricând la nevoile utilizatorului și a fost reimaginat cu acest scop. Arhitecturile PPE și E3 servesc drept bază pentru regândirea designului interiorului și a gamei de funcții, tehnologia, estetica și sustenabilitatea fiind "în echilibru perfect" în Audi Q6 e-tron.

Începând cu designul, interiorul prezintă o dispunere tridimensională, cu contrast ridicat, care plasează în mod deliberat elemente în prim-plan sau în fundal, creând o arhitectură spațială 3D care îmbină estetica și ergonomia.

Habitaclul este dominat de ceea ce Audi numește "scena digitală", care include ecranul panoramic Audi MMI independent și ecranul MMI pentru pasagerul din față. Primul are un design curbat și tehnologie OLED și este format din Audi virtual cockpit de 11,9 inchi și din ecranul tactil MMI de 14,5 inchi.

Pasagerul din față primește, de asemenea, un afișaj de 10,9 inchi care se potrivește perfect în designul tabloului de bord. Datorită unui mod de confidențialitate activ cu tehnologie shutter, pasagerul poate viziona filme fără a fi deranjat fără a distrage atenția șoferului sau poate asista șoferul, de exemplu, la navigație.

Audi oferă, de asemenea, un head-up display (HUD) opțional de realitate augmentată (AR) pentru Q6 e-tron, care reflectă un plan de imagine mare și înclinat pe parbriz către șofer, arătând informații relevante, cum ar fi viteza, semnele de circulație și pictogramele de asistență și navigație.

Festinul tehnologic continuă cu lumina de interacțiune (IAL), care învăluie interiorul și habitaclul într-o bandă LED curbată care îndeplinește trei funcții principale: starea vehiculului, siguranța (vizualizează semnalele dinamice de viraj) și starea de încărcare.

Noua platformă electronică E3 permite, de asemenea, ca Q6 e-tron să ofere un interior digital complet conectat, diverse funcții fiind conectate în mod inteligent. De exemplu, utilizatorii pot controla numeroase funcții ale vehiculului cu ajutorul asistentului vocal Audi cu autoînvățare, reprezentat pentru prima dată printr-un avatar în tabloul de bord și prin head-up display-ul cu realitate augmentată.

Activat cu fraza "Hey Audi", asistentul digital învață continuu din comportamentul utilizatorului pentru a-i oferi cel mai bun sprijin posibil, oferind sugestii proactive, rutine inteligente și liste inteligente.

În același timp, SUV-ul electric introduce o nouă platformă de infotainment bazată pe Android Automotive și dezvoltată împreună cu compania de software Cariad a Grupului Volkswagen.

Practicitatea lui Q6 e-tron se spune că beneficiază, de asemenea, de platforma PPE, SUV-ul electric oferind un interior spațios, cu multe spații de depozitare și tăvițe diferite.

De exemplu, consola centrală dispune de două suporturi pentru pahare, o tavă de încărcare a telefonului mobil și două porturi de încărcare pentru smartphone-uri. De asemenea, vehiculul oferă spațiu suplimentar pentru picioare, deoarece nu există un tunel central, iar scaunul central din spate este descris ca fiind "foarte confortabil".