brand

Honda prezintă trei SUV-uri electrice pentru piața chineză în 2024

Honda prezintă trei SUV-uri electrice pentru piața chineză în 2024

La Auto Shanghai 2023, Honda va prezenta două prototipuri de pre-producție și un model concept - fiecare dintre ele având propulsie electrică pe baterii.

Două SUV-uri electrice pregătite pentru producție, prototipul e:NP2 și prototipul e:NS2, urmează să ajungă pe piața chineză la începutul anului 2024, ca parte a celui de-al doilea val de vehicule electrice din seria e:N de la Honda. SUV-ul e:N va fi cel de-al treilea val al acestor modele disponibile pentru consumatori înainte de încheierea anului 2024.

Honda va introduce mai multe modele noi de vehicule electrice în anul următor, ca parte a obiectivului său de a lansa 10 vehicule electrice în China până în 2027 sub marca sa principală și de a face ca toate vânzările de automobile din această țară să fie electrice până în 2035.

Se crede că prototipurile Honda e:NP2 și e:NS2 vor oferi noi avantaje clienților Honda prin modernizarea performanțelor dinamice, a tehnologiei și a designului.

Potrivit Honda, aceste modele oferă o experiență de condus deosebită și permit șoferului să se simtă conectat la mașină. Acestea se laudă cu un interior care este proiectat inteligent, cu "forme curbe minimaliste, dar estetice și plăcute", pe lângă funcția modernă Honda Connect 4.0.

Dacă ne uităm la design, ambele prototipuri au o caroserie de tip SUV, cu o combinație de "formă elegantă de sedan". Atât prototipul e:NP2, cât și prototipul e:NS2 au o linie a acoperișului curbată și o parte din spate asemănătoare unui fastback.

Honda e:NS2 și e:NP2 se aseamănă foarte mult cu modelele anterioare, e:NS1 și e:NP1, având aceeași caroserie, dar cu elemente de design diferite, în special în secțiunile din față și din spate.

Se presupune că producția fiecărui model va fi asigurată de una dintre societățile mixte ale Honda din China, GAC Honda Automobile sau Dongfeng Honda Automobile. Nu au fost dezvăluite informații referitoare la motorizare sau la dimensiuni.

Conceptul Honda e:N SUV nu este similar cu conceptul de design original din 2021; în schimb, are un aspect mai sobru, pregătit pentru producție. Caroseria sa urmează stilul SUV tradițional.

Modelele Honda din seria e:N EV vor fi primele care vor utiliza platforma specifică EV a companiei e:N Architecture W, iar SUV-ul e:N va reprezenta introducerea noii generații de EV-uri.

Honda a promis că mașinile sale vor oferi o experiență de condus fără egal și vor aduce în prim plan "bucuria de a conduce". În plus, vehiculul este echipat cu cele mai moderne caracteristici de siguranță și sisteme de asistență pentru șofer, plus tehnologiile avansate Honda Connect, bazate pe inteligența artificială.

Honda nu a dezvăluit niciun fel de detalii sau de măsurători cu privire la modelele prezentate la Shanghai.