brand

Sony si Honda pregatesc lansarea unui SUV impreuna

Sony si Honda pregatesc lansarea unui SUV impreuna

Sony Honda Mobility, parteneriatul dintre gigantul tehnologic Sony și producătorul de autovehicule Honda, își propune să aducă pe piață mașini electrice cu tehnologie avansată de auto-conducere. Iată ce detalii noi avem despre primele modele ale companiei.

În afară de sedanul electric Afeela, anunțat anterior pentru 2025, Sony Honda Mobility intenționează să lanseze un SUV în 2027 și un model compact mai puțin costisitor în 2028 sau mai târziu, conform Nikkei Asia.

Primul dintre acestea, Afeela, este un sedan electric care folosește motoare electrice frontale și posterioare, fiecare producând 241 cai putere. Acesta are o baterie de litiu-ion de 91,0 kilowați-oră. Vânzările în Statele Unite ar trebui să înceapă la începutul anului 2026.

Încă nu avem multe detalii despre SUV-ul Sony Honda Mobility. Sony a prezentat anterior conceptul Vision-S 02 (mai jos), care a oferit o previzualizare a felului în care ar putea arăta un astfel de vehicul. Acesta împărtășește un limbaj de design cu sedanul, dar cu o înălțime mai mare și un hatchback.

Modelul compact al Sony Honda Mobility va împrumuta componente de la EV-urile dezvoltate în-house de Honda pentru a menține prețurile mici. Compania a prezentat recent conceptul Saloon la CES, înainte de a lansa un model de producție în 2026.

Sony Honda Mobility vrea să încarce Afeela cu tehnologie. Modelul pre-producție are 45 de senzori, inclusiv lidar și opt camere. Se presupune că cipurile de la Qualcomm vor asigura capacitatea de procesare necesară pentru a suporta auto-conducerea de nivel 3, ceea ce înseamnă că o persoană ar trebui să preia controlul în anumite momente.

Afeela are un exterior subestimat, cu un design fluid. În interior, există un ecran care se întinde aproape pe întreaga bord. Sony intenționează să ofere acces la vastul său imperiu media, astfel încât oamenii să poată viziona filme precum Spider-Man: Across the Spider-Verse sau să joace Fortnite pe acest ecran. Șoferul se folosește de un volan de tip yoke.

Honda va construi unele dintre aceste EV-uri în Ohio, conform Quartz. Având în vedere locația, vehiculele ar putea folosi bateriile provenite de la fabrica comună Honda și LG din stat.

În concluzie, Sony Honda Mobility promite să aducă pe piață vehicule impresionante, cu un design atractiv și tehnologie avansată. Abia așteptăm să vedem ce ne rezervă viitorul.