brand

Germania formează o alianță cu șapte țări pentru a se opune interzicerii mașinile cu motoare termince în 2035. România este printe ele!

Germania formează o alianță cu șapte țări pentru a se opune interzicerii mașinile cu motoare termince în 2035. România este printe ele!

În încercarea de a proteja mediul înconjurător, producătorii de automobile din Uniunea Europeană (UE) au acum un termen limită de respectat. Până în 2035, toate mașinile noi ar trebui să aibă zero emisii de CO2.

Cu toate acestea, nu toți membrii UE sunt de acord cu această decizie. Într-un raport realizat de Reuters, Germania a format o alianță cu mai multe națiuni europene pentru a se opune interzicerii menționatei interdicții a motoarelor cu combustie internă (ICE).

Cele șapte țări implicate sunt Cehia, Slovacia, Italia, Polonia, România, Ungaria și Germania - toți miniștrii transporturilor din aceste țări au avut recent o întâlnire pentru a discuta ce trebuie schimbat în decizia UE.

Cea mai recentă mișcare a UE în direcția interzicerii vânzării de mașini noi pe benzină și diesel până în 2035 a avut loc luna trecută. Noua legislație le cere producătorilor de automobile să reducă emisiile de CO2 ale vehiculelor noi la zero până în acel an.

În plus, legea impune, de asemenea, o reducere de 55% a emisiilor de CO2 pentru mașinile noi și de 50% pentru camionete până în 2030. UE va elimina stimulentele pentru vehiculele cu emisii zero și cu emisii reduse până în 2030. Producătorii care produc între 1.000 și 10.000 de mașini noi anual vor avea timp până în 2036 să se conformeze noilor norme, în timp ce producătorii care înmatriculează mai puțin de 1.000 de vehicule noi anual ar putea rămâne scutiți de reglementări.

Mai mulți constructori auto au luat deja măsuri pentru a testa utilizarea combustibililor alternativi, cum ar fi combustibilii sintetici și energia pe bază de hidrogen, pe care Porsche și Lamborghini o explorează. Chiar și Toyota experimentează motoare cu combustie pe bază de hidrogen, începând cu Prius, care ar trebui să sosească cu respectiva configurație până în 2025.