brand

Noul Genesis GV80 Coupe Concept

Noul Genesis GV80 Coupe Concept

Se pare că moda coupe-SUV este încă în plină desfășurare, potrivit Genesis. Marca coreeană prezintă în avanpremieră cel mai recent membru al gamei sale, sub forma elegantului Genesis GV80 Coupe Concept. În ciuda etichetei de concept a acestui model, un GV80 Coupe gata de producție va fi pus în vânzare aproape neschimbat în cursul acestui an, reprezentând următorul pas în planul Genesis de dominare a pieței auto premium prin intermediul unor modele mai emoționale și orientate spre performanță.

Din punct de vedere mecanic, GV80 Coupe se va baza pe SUV-ul GV80 standard, care la rândul său este construit pe o platformă personalizată dezvoltată de Genesis. Aceasta este cea care informează proporțiile coupe-ului - capota lungă și raportul dintre bord și axă, la care se adaugă acum o parte posterioară puternic înclinată. Partea frontală se bazează în mare parte pe cea a SUV-ului existent, dar vine cu noi detalii și cu o bară de protecție inferioară cu un stil agresiv. De asemenea, Genesis a ținut să evidențieze noul sistem de iluminare fără cusur, care înlocuiește unitățile LED existente, cu componentele lor interne asemănătoare bijuteriilor, cu o lentilă opacă mai curată.

Totuși, partea din spate este cea care a suferit cea mai mare schimbare față de GV80 standard. Inspirându-se din Inspiration X Speedium Coupe Concept, coada înclinată se termină într-o coadă de rață agresivă și găzduiește noi bare luminoase duble pe toată lățimea. Supraînălțarea spate a fost, de asemenea, redusă, conferind întregii mașini o siluetă mai sportivă.

Restul caroseriei este derivat în mare parte de la modelul GV80 standard, care la rândul său este definit de combinația unei linii principale puternice de caracter care scade ușor pe măsură ce ajunge la puntea spate. Caroseria este echilibrată de jantele mari, care pe varianta de serie vor împărtăși probabil diametrul de 22 de inch văzut pe concept.

Noul Genesis GV80 Coupe Concept

La interior, habitaclul somptuos al lui GV80 a fost actualizat cu noi elemente de culoare și ornamente care canalizează mantra mai sportivă a coupe-ului. Cele patru scaune tip bucket cu spătar dur și brațele de susținere interne suplimentare de pe concept sunt probabil doar de fațadă, dar restul previzionează cu acuratețe direcția în care Genesis pare să se îndrepte pentru viitoarele sale produse mai sportive.