brand

Genesis GV60, prima mașină din lume care îți permite accesul în interior prin recunoaștere facială

Genesis GV60, prima mașină din lume care îți permite accesul în interior prin recunoaștere facială

Divizia de lux a lui Hyundai, Genesis va introduce pentru prima dată în 2023 tehnologia de recunoaștere a feței prin care șoferii pot deschide mașina fără să aibă o cheie fizică.

Exact...tehnologia din industria auto a avansat atât de mult, încât aceasta nu mai ține neapărat de performanțe ale motoarelor sau reduceri ale emisiilor de carbon, ci producătorii se bat prin a lansa noi și noi tehnologii prin care să le facă viața mult mai ușoară dar și mult mai interesantă șoferilor.

Modelul electric coreean Genesis GV60 va oferi așadar pentru piața europeană în 2023 prima tehnologie de recunoaștere facială din lume pentru acces al mașinii fără cheie, împreună cu funcții tehnologice suplimentare, cum ar fi cheia digitală și purificarea aerului din habitaclu.

Genesis GV60 include tehnologie biometrică de ultimă oră

Prin introducerea funcției Face Connect, Genesis GV60 va permite șoferilor să aibă acces în interiorul mașinii doar privind-o, fără să fie nevoie de o cheie fizică.

Și asta pare destul de cool...mai ales dacă mergem cu mașina la activități la care ne-ar fi greu să păstrăm în siguranță cheia de la mașină: înot, cățărat pe munte sau alergare.

GV60 folosește un senzor de recunoaștere facială cu un controler de procesare a imaginii și astfel mașina poate fi atât blocată, cât și deblocată fără a fi nevoie de o cheie fizică.

Procesul de configurare se poate realiza prin aplicația Genesis Connected Services (GCS): clienții vor trebui să acceseze mașina cu cheia fizică o singură dată pentru a-și configura profilul pentru accesul cu recunoaștere facială și pentru a porni mașina folosind amprenta.

Pe lângă Face Connect, Genesis GV60 va avea și cheie digitală

Pe lângă Face Connect, GV60 va avea și o altă funcție: Digital Key. Prin intermediul acesteia, șoferii pot deschide sau închide mașina folosind smartphone-ul sau ceasul inteligent.

Prin intermediul acestui sistem de Digital Key, șoferii vor fi întâmpinați cu aprinderea luminilor și deschiderea oglinzilor laterale. De asemenea, toată familia poate avea acces la mașină fără să fie nevoie de cheie fizică prin intermediul unei aplicații digitale: cheia digitală poate fi partajată în timp real de șofer cu încă trei persoane.

Cheia virtuală poate fi partajată cu ușurință prin intermediul smartphone-ului, proprietarul având posibilitatea de a stabili limite pentru perioada de timp în care cheia digitală este disponibilă pentru alți utilizatori.

Noul model Genesis GV60 va fi lansată în 2023 și abia așteptăm să îi testăm aceste funcții unice.

Bineînțeles, că așa cum te-am obișnuit, vom împărtăși toate informațiile cu tine. Până atunci, te invităm pe platforma noastră cautimasina.ro pentru a-ți găsi mașina perfectă, fie ea nouă sau second hand. Îți punem la dispoziție gratis o mulțime de rapoarte de preț, depreciere sau despre kilometraj.