brand

Genesis GV60 2023 îți poate recunoaște fața

Genesis GV60 2023 îți poate recunoaște fața

Ediția din 2023 a SUV-ului electric Genesis GV60 se mândrește cu o nouă tehnologie de recunoaștere facială, o funcție cu care utilizatorii de smartphone-uri vor fi familiarizați. Astfel, GV60 devine prima mașină din Europa la care clienții pot avea acces doar zâmbind.

În septembrie 2021, Genesis a lansat Face Connect, creând un precedent pentru ca GV60 să fie primul vehicul de pe piață care poate fi deblocat cu ajutorul recunoașterii faciale. Tehnologia este disponibilă abia acum pentru modelele GV60 vândute în Europa.

Teoretic, Face Connect elimină problema rătăcirii sau uitării cheilor de la mașină. Mașina este capabilă să păstreze informații biometrice care pot fi folosite pentru a identifica șoferul, permițându-i acestuia să acceseze și să conducă GV60 fără a avea nevoie de cheie.

Pentru a începe să facă cu ochiul în mod sugestiv la mașinile lor, proprietarii de GV60 trebuie să treacă printr-un proces de configurare folosind aplicația Genesis Connected Services. Aceasta stochează informații precum identificarea facială și amprentele digitale într-o formă criptată în interiorul mașinii, Genesis subliniind faptul că nicio dată biometrică nu este trimisă sau stocată de la distanță.

După ce mașina a fost configurată, proprietarii se pot apropia de ea și pot verifica un afișaj cu LED-uri de pe stâlpul B, care indică starea mașinii. Dacă nu și-au schimbat recent înfățișarea, GV60 se va debloca și va aplica setările individuale, iar aceștia pot porni mașina prin intermediul scanerului de amprente și pot pleca. Genesis afirmă că această tehnologie este ideală pentru activități în aer liber, cum ar fi înotul sau alergatul, unde poate nu doriți să luați cheile de la mașină cu dumneavoastră.

Pentru 2023, GV60 vine acum cu o funcție standard Digital Key, care permite deschiderea mașinii cu ajutorul unui smartphone sau al unui ceas inteligent. În plus, echiparea Premium a fost îmbunătățită cu o serie de dotări suplimentare de lux în habitaclu, cum ar fi iluminare ambientală suplimentară, un nou sistem de purificare a aerului și un scaun de șofer Ergo Motion cu masaj, cu scaune încălzite atât în față, cât și în spate. În plus, Face Connect este integrat în toate versiunile de echipare.