brand

Genesis G80: Noi Culmi de Lux și Tehnologie în 2024

Genesis G80: Noi Culmi de Lux și Tehnologie în 2024

Genesis, sub-brandul de lux al Hyundai, își propune să rivalizeze cu nume mari precum BMW, Audi și Mercedes. Modelul său emblematic, G80, se pregătește să revoluționeze segmentul cu un facelift impresionant în 2024.

La o primă privire, G80 păstrează designul exterior familiar, cu grila sa proeminentă și distinctivă. Totuși, câteva modificări subtile îi sporesc rafinamentul. Grila "Crest" a primit un nou model de plasă, format din două linii. În plus, farurile au primit un design nou cu micro lentile, adăugând un plus de modernitate întregului ansamblu.

Bara de protecție frontală a G80 a primit modificări suplimentare, inclusiv prize de aer laterale. Totodată, au fost introduse jante cu un nou design, cu cinci spițe despărțite, ce îmbunătățesc aerodinamica și estetica automobilului.

La spate, nu se observă multe schimbări. Totuși, partea inferioară a barei de protecție a fost redesenată, iar țevile de eșapament, anterior vizibile, au fost acum ascunse.

Pe lângă modelul standard G80, Genesis a introdus și varianta 'G80 Sport'. Aceasta beneficiază de un design unic al grilei frontale, o bară de protecție frontală restilizată cu prize de aer mai mari și un set diferit de jante din aliaj.

Genesis G80: Noi Culmi de Lux și Tehnologie în 2024

În interior, G80 surprinde cu un setup de două ecrane de 27 de inci, luat de la noul GV80. Acesta înlocuiește ecranele de 12.3 inci și 14.5 inci de pe modelul anterior. Cu toate acestea, se pare că a fost păstrat butonul de pe consola centrală pentru operarea ecranului.

Zona inferioară a bordului este încă plină de butoane pentru controlul climatizării, dar acestea au fost și ele redesenate. Volanul a primit, de asemenea, un nou design, dar ar trebui să mențină în mare parte aceeași funcționalitate ca înainte.

Un detaliu deosebit în noul interior este schimbătorul de cristal, care adaugă un plus de eleganță și rafinament.

Motorizarea curentă a G80 este un motor pe benzină de 2.5 litri, care produce 300 CP și 422 Nm de cuplu. Acest motor vine cu tracțiune spate sau integrală - puterea fiind transmisă printr-o cutie de viteze automată cu opt trepte. Nu se știe încă dacă mașina restilizată va avea schimbări mecanice.

Cu noul său facelift, Genesis G80 se pregătește să surprindă din nou în segmentul premium. Cu un design exterior înnoit, un interior luxos și tehnologic, și cu performanțe impresionante, G80 este fără îndoială o mașină de urmărit în 2024.