brand

DS adaugă ChatGPT ca asistent virtual pentru toată gama sa de mașini

DS adaugă ChatGPT ca asistent virtual pentru toată gama sa de mașini

DS, producătorul de mașini premium din Franța, a anunțat recent că va integra programul de inteligență artificială extrem de popular, ChatGPT, în sistemul său conectat `DS IRIS`, disponibil pentru toată gama de mașini.

Ce este ChatGPT?

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu conceptul, ChatGPT este un model de inteligență artificială generativă. Practic, este un program AI care a fost instruit prin consumul a cantități enorme de texte de pe internet, folosind aceste informații pentru a genera răspunsuri naturale și fluide la întrebări și solicitări.

Cum se integraza in masina?

DS a folosit ChatGPT pentru a crea un asistent de călătorie AI care completează tehnologia de recunoaștere a vocii existentă a mărcii și oferă sfaturi și informații de călătorie. De exemplu, șoferii pot întreba dacă există locuri pe traseul lor pe care ar putea dori să le viziteze, sau pot pune întrebări foarte specifice, cum ar fi "ce îmi sugerezi să fac în acest castel dacă am două ore și sunt cu fiul meu de 10 ani?".

Nu trebuie să deschideți o aplicație specială pentru a explora ce poate face AI-ul, deoarece DS a integrat ChatGPT direct în sistemul său obișnuit de recunoaștere a vocii, pe care șoferii îl pot activa prin comandă vocală sau apăsând un buton pe volan.

ChatGPT va fi disponibil în toate modelele cu setarea 'DS IRIS' livrate din martie. Asta înseamnă că va fi echipament standard pe fiecare DS 4, DS 7 și DS 9, plus toate, cu excepția celei mai standard versiuni a DS 3.

Peugeot a confirmat deja că ultima generație de vehicule, inclusiv mașinile de pasageri și furgonetele, vor fi oferite cu ChatGPT spre sfârșitul anului 2024. Între timp, Volkswagen și Skoda au anunțat, de asemenea, că chatbot-ul AI va face parte din sistemele lor de infotainment de generație următoare.

Integrarea ChatGPT în mașinile DS reprezintă un pas important în îmbunătățirea experienței de conducere pentru șoferi. Cu ajutorul inteligenței artificiale, șoferii pot obține informații utile și pot face călătoriile mai distractive și mai informative. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se vor dezvolta aceste tehnologii în viitor.

"După succesul mare al fazei noastre pilot și răspunsul entuziast al clienților noștri, suntem mândri să fim primul OEM care va putea integra funcția ChatGPT ca standard, începând cu toate modelele DS și urmat în curând de alte mărci Stellantis." - Yves Bonnefont, directorul de software al Stellantis