brand

Colecția de mașini de lux a regelui Charles al III-lea valorează aproape 8 milioane de euro

Colecția de mașini de lux a regelui Charles al III-lea valorează aproape 8 milioane de euro

Deși am auzit multe despre dezavantajele pe care le are statutul de membru al familiei regale, datorită recentelor memorii ale prințului Harry și altor interviuri, există, desigur, o mulțime de avantaje care nu ar trebui trecute cu vederea - cum ar fi accesul la flota de mașini de lux a familiei, care a fost colecționată de-a lungul deceniilor. În timp ce Regele Carol al III-lea urcă pe tron, un nou raport a analizat exact ce vehicule se pare că monarhul are în posesie. Deși rezultatul poate că nu este chiar la nivelul celor mai mari pasionați de mașini bogate de acolo, cum ar fi starul de Formula 1 Lewis Hamilton, a cărui colecție este evaluată la aproximativ 15 milioane de dolari, este totuși o flotă regală impresionantă.

O nouă analiză realizată de The Guardian spune că Charles are o valoare estimată de 7,8 milioane de dolari în mașini de lux pe numele său, iar reprezentanții ziarului au călătorit la reședința regală pentru a vedea personal unele dintre aceste vehicule. Printre mașinile pe care aceștia le enumeră în colecția declarată a lui Charles se numără două limuzine Bentley, dăruite inițial familiei regale în 2002 pentru jubileul de aur al regretatei regine Elisabeta a II-a și a căror valoare este estimată la 1,7 milioane de dolari; un Rolls-Royce Phantom IV din 1950, unicat din opt, evaluat la 3,1 milioane de dolari; un Rolls-Royce Phantom V din 1962; și un Rolls-Royce Phantom VI din 1977, estimat la 1,6 milioane de dolari, un alt cadou făcut reginei Elisabeta, de data aceasta pentru jubileul de argint al acesteia.

The Guardian a remarcat în repetate rânduri că definirea exactă a proprietății acestor vehicule a fost complicată: multe dintre ele sunt etichetate ca fiind "mașini de stat", dar sunt folosite în scopuri private și nu sunt neapărat proprietatea statului, unele sunt "deținute de suveran în dreptul coroanei", ceea ce înseamnă că îi aparțin lui Charles doar atâta timp cât este monarh în funcție și au fost deținute anterior de mama sa, regina Elizabeth, iar altele selecte sunt definitiv achiziționate în mod privat și sunt proprietatea privată a membrilor familiei regale. Palatul Buckingham a refuzat să comenteze cu privire la proprietatea vehiculelor specifice pe care The Guardian le-a văzut la reședința regală.

Ziarul a cercetat, de asemenea, o colecție de mașini depozitate separat la proprietatea Sandringham a familiei regale, unde sunt adăpostite 12 mașini de epocă cu o valoare estimată la 2,2 milioane de dolari, despre care se crede că toate sunt deținute în mod privat de familia Windsor. (Palatul a refuzat din nou să comenteze proprietatea în acest caz, spunând publicației: "Nu vom comenta nicio proprietate privată deținută de membrii familiei regale"). Colecția Sandringham include un alt Rolls-Royce Phantom preferat al reginei, acesta fiind un Phantom V din 1961, în valoare de peste 870.000 de dolari. Se știe, de asemenea, că Charles deține în proprietate privată un Aston Martin DB6 Volante din 1970 care i-a fost oferit de regina Elisabeta ca un cadou de 21 de ani, după ce a vândut un al doilea Aston Martin - un Virage Volante din 1994 - în 2019 pentru 309.000 de dolari.

Având în vedere că Charles caută să introducă o versiune mai puțin extravagantă a monarhiei, suntem curioși să vedem câtă vizibilitate vor avea aceste mașini de lux în următorii ani.