brand

Citroen pregătește o mașină electrică sub 25.000 de euro pentru Europa

Citroen pregătește o mașină electrică sub 25.000 de euro pentru Europa

Au apărut rezultatele sondajului Driver Power 2023 privind mașinile noi! Mai jos sunt enumerate, în ordine inversă, primele 10 mașini din sondaj. Pentru a vizualiza întregul top 75 cele mai bune mașini pe care să le dețineți, pur și simplu derulați până în partea de jos a acestei pagini.

Citroen, unul dintre cei mai importanți producători auto din lume, se pregătește să lanseze o nouă mașină electrică accesibilă. Noul model, numit e-C3, va fi un succesor al popularului hatchback C3 și va fi disponibil în Europa la un preț sub 25.000 de euro. Această mișcare strategică vine în contextul în care mărcile chinezești precum MG și BYD își extind prezența pe piața europeană cu mașini electrice ieftine.

Hatchback-ul C3 actual reprezintă 30% din vânzările Citroen în Europa, chiar dacă are șapte ani vechime și se bazează pe o platformă mai veche a grupului PSA decât restul gamei de mașini mici a Stellantis. Thierry Koskas, noul CEO al Citroen, a declarat că este impresionat de performanțele C3-ului actual și că noul e-C3 va trebui să continue acest succes.

Koskas a recunoscut că mărcile chinezești, precum MG și BYD, reprezintă o amenințare pentru Citroen pe piața mașinilor electrice ieftine. Acestea exportă modele competitiv poziționate în Europa, iar Koskas afirmă că Citroen va răspunde acestui provocări prin lansarea e-C3. Cu toate acestea, el a subliniat faptul că e-C3 nu trebuie considerată un crossover sau SUV, ci mai degrabă un hatchback mic cu elemente de design SUV.

Citroen s-a inspirat din succesul altor modele mici și mini, cum ar fi Toyota Aygo X și Dacia Sandero Stepway, pentru a dezvolta designul e-C3. Acesta va combina elementele caracteristice ale unui hatchback mic cu unele elemente de design SUV, creând astfel un aspect atractiv și modern.

Modelul e-C3 va fi produs în Europa și va fi disponibil pe piața europeană la un preț sub 25.000 de euro. În plus, Citroen va continua să producă o versiune electrică ieftină a C3-ului în India și în alte piețe emergente. Aceasta este parte a programului Smart Car al Citroen și este produsă într-o fabrică comună Stellantis-CK Birla din Chennai, India. Modelul indian al e-C3 are o autonomie de 320 de km și este vândut cu motoare pe benzină și electric.

Citroen se pregătește să lanseze un nou model de mașină electrică ieftină, numit e-C3, care va concura cu mărcile chinezești precum MG și BYD pe piața europeană. Noul e-C3 va fi succesorul popularului C3 și va combina elemente de design SUV cu caracteristicile unui hatchback mic. Cu un preț sub 25.000 de euro, e-C3 va oferi o opțiune atrăgătoare pentru cei care doresc să treacă la mobilitatea electrică. Citroen demonstrează astfel angajamentul său față de viitorul electric al industriei auto și își consolidează poziția pe piața europeană a mașinilor electrice ieftine.