brand

Cele mai bune mașini de oras second hand pe care le puteți cumpăra în 2024

Cele mai bune mașini de oras second hand pe care le puteți cumpăra în 2024

Mașinile de oraș sunt mai mici, mai ușoare și de multe ori au motoare mai mici, axate pe economie și costuri de asigurare reduse. Acestea nu sunt la fel de practice și sunt mai puțin confortabile pe distanțe lungi, dar tind să fie mai ieftine la achiziție și întreținere decât supermini.

Când vorbim de mașini mici, ne referim în principal la două tipuri de autovehicule - supermini și mașini de oraș.

Supermini sunt mașini de dimensiuni mai mari, iar printre acestea se numără Ford Fiesta și Volkswagen Polo.

În cazul în care sunteți în căutarea unei mașini mici second hand, acest ghid vă va oferi cele mai bune opțiuni disponibile pe piață în 2024.

Top mașini de oraș second-hand pe care le puteți cumpăra în 2024

1. Ford Fiesta (Mk7) - cel mai bun supermini second hand

În 2023, Ford a oprit producția modelului Fiesta, însă aceasta nu a diminuat deloc atractivitatea acestui model ca supermini second hand. Ford Fiesta combină dinamica captivantă de conducere cu versatilitatea potrivită pentru o familie și costuri de întreținere mici.

Recomandarea noastră este motorul de 1.0 litri EcoBoost, eficient și robust, dar există și opțiunea de 1.5 litri diesel sau unitatea turbo de 197 CP din modelul sport ST.

Ford Fiesta are un design exterior atrăgător, iar interiorul este încărcat cu echipamente standard și are o finisare de înaltă calitate. Majoritatea modelelor beneficiază și de sistemul de infotainment SYNC 3, intuitiv și încărcat cu funcții care oferă toată conectivitatea de care aveți nevoie.

2. Volkswagen up! (Mk1) - cea mai bună mașină de oraș second hand

Dacă doriți o mașină mică second hand care să ofere mult mai mult decât dimensiunile sale, atunci Volkswagen up! este mașina pe care o căutați.

Volkswagen up! este perfectă pentru mediul urban, cu un comportament vioi, dimensiuni compacte și comenzi ușoare, facându-o ușor de condus.

În ciuda dimensiunilor sale mici, Volkswagen up! oferă mult spațiu în cabina pasagerilor, cu loc pentru patru adulți și un portbagaj de 251 de litri.

3. Hyundai i10

Hyundai i10, un model compact si eficient, se remarca prin designul sau modern si elegant, interiorul confortabil si spatios, motorizarile economice si tehnologiile avansate de siguranta si conectivitate.

In ceea ce priveste motorizarile, i10 este disponibil cu doua optiuni pe benzina: un motor de 1.0 MPI cu 3 cilindri si 67 CP si un motor de 1.2 MPI cu 4 cilindri si 84 CP. Ambele motorizari sunt economice si emit putine emisii de CO2, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

La exterior, i10 impresioneaza cu liniile fluide si dinamice, care confera o aparenta atletica si eleganta. Farurile LED, grila ingusta si jantele din aliaj de 14 sau 15 inch accentueaza aspectul modern al automobilului.

4. Opel Corsa

Opel Corsa, o mașină compactă și eficientă, se remarcă prin designul său modern și elegant, interiorul confortabil și spațios, motorizările economice și tehnologiile avansate de siguranță și conectivitate.

În ceea ce privește motorizările, Corsa este disponibil cu o gamă variată de motorizări, inclusiv trei motoare pe benzină și două motoare diesel. Motorul pe benzină de 1.0 litri cu 3 cilindri oferă o putere de 75 CP, în timp ce motorul pe benzină de 1.2 litri cu 3 cilindri oferă o putere de 90 CP. Cele două motoare diesel oferă o putere de 95 CP și 110 CP. Toate motorizările sunt economice și emit putine emisii de CO2, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

La exterior, Corsa impresionează cu liniile fluide și dinamice, care conferă o aparentă atletică și elegantă. Farurile LED, grila îngustă și jantele din aliaj de 15 sau 16 inch accentuează aspectul modern al automobilului.

5. Renault Zoe

Renault Zoe, un automobil electric compact și performant, se distinge prin designul său modern, interiorul confortabil și spațios, autonomia considerabilă și tehnologiile avansate de siguranță și conectivitate.

La exterior, Zoe impresionează prin liniile fluide și elegante, care conferă un aspect dinamic și atractiv. Farurile LED, grila frontală proeminentă și jantele din aliaj de 15 sau 17 inch accentuează aspectul modern al automobilului.

În ceea ce privește autonomia, Zoe se remarcă prin capabilitatea de a parcurge până la 395 de kilometri cu o singură încărcare, permițând deplasarea fără griji în oraș și în afara acestuia. Zoe poate fi încărcat atât la domiciliu, cât și la stațiile publice de încărcare, oferind flexibilitate în ceea ce privește reîncărcarea.

6. Renault Twingo

Renault Twingo, un automobil de oraș compact și agil, se remarcă prin designul său original, interiorul practic și spațios, motorizarea economică și tehnologiile moderne de confort și siguranță.

În ceea ce privește motorizarea, Twingo este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină cu consum redus de combustibil și emisii scăzute de CO2. Motorul pe benzină de 1.0 SCe cu 3 cilindri oferă o putere de 70 CP, în timp ce motorul pe benzină de 1.0 SCe cu 3 cilindri și 82 CP oferă o putere mai mare, perfectă pentru deplasările în oraș și în afara acestuia.

La exterior, Twingo impresionează prin designul său nonconformist, cu linii curbe și armonioase, care conferă un aspect dinamic și jucăuș. Farurile LED, grila frontală distinctivă și jantele din aliaj de 15 sau 16 inch accentuează personalitatea automobilului.

7. Toyota Yaris

Toyota Yaris, un automobil compact și eficient, se remarcă prin designul său modern și elegant, interiorul confortabil și spațios, motorizările economice și tehnologiile avansate de siguranță și conectivitate.

În ceea ce privește motorizarile, Yaris este disponibil cu o gamă variată de motorizări, inclusiv motoare pe benzină, hibride și electrice. Motorul pe benzină de 1.0 MPI cu 3 cilindri oferă o putere de 72 CP, în timp ce motorul pe benzină de 1.2 T-GDI cu 4 cilindri oferă o putere de 116 CP. Versiunea hibridă a Yaris-ului oferă o combinație de motor pe benzină cu 1.5 litri și motor electric, oferind o putere totală de 116 CP. Versiunea electrică a Yaris-ului oferă o autonomie de până la 280 de kilometri.

La exterior, Yaris impresionează prin liniile fluide și sportive, care conferă un aspect dinamic și atrăgător. Farurile LED, grila frontală proeminentă și jantele din aliaj de 16 sau 17 inch accentuează aspectul modern al automobilului.

8. SEAT Ibiza

SEAT Ibiza este un autoturism compact produs de producătorul spaniol de automobile SEAT din anul 1984. Este succesorul lui SEAT Fura și este cel mai bine vândut automobil SEAT din toate timpurile.

Versiunea actuală a Seat Ibiza a fost lansată în 2017 și este construită pe platforma MQB A0 a Grupului Volkswagen. Este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină și Diesel și cu o transmisie manuală sau automată.

În ceea ce privește motorizările, Ibiza este disponibil cu o gamă variată de motoare pe benzină, inclusiv un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 75 CP, un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 115 CP și un motor de 1.5 litri cu 4 cilindri și 150 CP.

Ibiza este, de asemenea, disponibil cu o gamă variată de motoare Diesel, inclusiv un motor de 1.6 litri cu 80 CP, un motor de 1.6 litri cu 95 CP și un motor de 1.6 litri cu 115 CP.

9. Volkswagen Polo

Versiunea actuală a Volkswagen Polo a fost lansată în 2021 și este construită pe platforma MQB A0 a Grupului Volkswagen. Este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină, Diesel și hibrid și cu o transmisie manuală sau automată.

În ceea ce privește motorizările, Polo este disponibil cu o gamă variată de motoare pe benzină, inclusiv un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 60 CP, un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 80 CP și un motor de 1.0 litri TSI cu 3 cilindri și 95 CP.

Polo este, de asemenea, disponibil cu o gamă variată de motoare Diesel, inclusiv un motor de 1.6 litri TDI cu 80 CP și un motor de 2.0 litri TDI cu 110 CP.

10. Dacia Sandero

Dacia Sandero este un automobil compact produs de producătorul român de automobile Dacia din 2007. Este cea mai bine vândută mașină Dacia din toate timpurile și a fost unul dintre cele mai bine vândute automobile din Europa de la lansarea sa.

Versiunea actuală a Dacia Sandero a fost lansată în 2021 și este construită pe platforma CMF-B a Grupului Renault. Este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină și GPL și cu o transmisie manuală sau automată.

În ceea ce privește motorizările, Sandero este disponibil cu o gamă variată de motoare pe benzină, inclusiv un motor de 1.0 SCe cu 3 cilindri și 65 CP, un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 90 CP și un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 100 CP.

Sandero este, de asemenea, disponibil cu o gamă de motoare GPL, inclusiv un motor de 1.0 SCe cu 3 cilindri și 73 CP și un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 90 CP.