brand

Lista celor mai bune 10 interioare conform Ward`s

Lista celor mai bune 10 interioare conform Ward`s

În fiecare an, Ward`s Autos publică lista celor mai bune 10 câștigători în materie de interioare și UX, evidențiind cele mai bune vehicule din punct de vedere al calității interioarelor și al ușurinței de utilizare. În acest an, lista include șase vehicule electrice cu baterii pentru prima dată în istorie, ceea ce arată cât de mult a evoluat segmentul. Pe lângă propulsia electrică, aceste vehicule oferă un design inovator și caracteristici avansate.

Și mai impresionant este faptul că lista Ward's 10 Best Interiors nu include doar vehicule precum Lucid Air, BMW iX și Mercedes-Benz EQS. Acesta include, de asemenea, vehicule precum Kia Sportage Hybrid și EV6 și camioane precum Rivian R1T și Toyota Tundra. Multe dintre aceste vehicule dispun de grafică cool, iluminare ambientală și ecrane de înaltă rezoluție. Cu toate acestea, altele duc lucrurile la un nou nivel cu selectori de viteze unici și caracteristici precum ușile electrice care se deschid și se închid la cerere.

Cu toate acestea, nu doar BEV-urile sunt echipate cu interioare impresionante. Vehiculele cu motor cu combustie internă, precum Range Rover, Jeep Wagoneer L și Hyundai Palisade, și-au câștigat un loc pe listă. Toate cele trei SUV-uri oferă o piele bogată și materiale precum tapițerie și tetiere din tricot circular sau imitație de piele de căprioară. În plus, aceste vehicule oferă o mulțime de spațiu pentru pasageri, scaune confortabile în fiecare rând și caracteristici tehnice amuzante și inovatoare.

"Pentru pasionații de interior auto și de tehnologie de experiență a utilizatorului, poate că nu a existat o epocă mai bună pentru a trăi", a declarat Christie Schweinsberg, editorul Wards. "Indicațiile creative de design sunt îndrăznețe și revigorante, iar materialele de finisare sunt unice și atrag atenția. În plus, experiența utilizatorului a fost ridicată prin digitalizarea tot mai mare a habitaclului și prin faptul că iluminarea ambientală ocupă un loc central ca niciodată până acum."

Sistemele de infotainment sunt un alt domeniu care s-a îmbunătățit recent. Meniurile sunt mai puțin aglomerate și mai ușor de navigat. Recunoașterea vocală continuă să se îmbunătățească, la fel ca și ușurința de integrare a smartphone-urilor. Schweinsberg a recunoscut, de asemenea, Apple CarPlay, despre care a spus că a fost "impresionant la mulți dintre câștigătorii noștri din 2023".

O altă tendință interesantă din lista Ward este că nouă dintre cele 10 vehicule sunt camioane sau SUV-uri. Doar BMW i7 este un sedan tradițional și nu un crossover sau o formă de CUV. Această tendință reflectă schimbarea continuă a popularității SUV-urilor. De fapt, din cele 35 de vehicule evaluate de Ward's Auto, doar șapte erau autoturisme.