brand

Top 10 cele mai bune mașini pentru șoferii începători în 2024

Top 10 cele mai bune mașini pentru șoferii începători în 2024

După mult efort și ore de condus, ați reușit să treceți examenul de conducere. Următorul obstacol dintre dvs. și un nou nivel de libertate este găsirea primei dvs. mașini. Avem o listă cu top 10 cele mai bune mașini pentru șoferii începători, bazată pe valoarea pentru bani, fiabilitate, economia de combustibil și costurile de asigurare. Să începem!

Alegerea unei mașini pentru un șofer începător poate fi complicată. Dar cu aceste opțiuni de top, veți putea să faceți o alegere în cunoștință de cauză. Fiecare mașină are avantajele și dezavantajele sale, dar toate sunt solide, fiabile și accesibile pentru șoferii noi.

1. Skoda Fabia

Skoda Fabia reușește să combine cel mai bine toate aceste lucruri. Asigurarea nu va costa o avere, iar dvs. veți avea una dintre cele mai rafinate și spațioase supermini-uri de pe piață. Motorul mic de 1,0 litri produce doar 79 CP, deci există suficientă putere pentru un șofer începător fără a se lăsa dus de val.

2. Kia Picanto

Dacă aveți un permis de conducere doar pentru mașini automate, nu puteți găsi nimic mai ieftin decât Kia Picanto. Versiunea cu schimbător automat al acestei mașini se încadrează în categoria cea mai scăzută de asigurare, deci ar trebui să fie relativ ieftină de întreținut.

3. Hyundai i10

Hyundai i10, un model compact si eficient, se remarca prin designul sau modern si elegant, interiorul confortabil si spatios, motorizarile economice si tehnologiile avansate de siguranta si conectivitate.

In ceea ce priveste motorizarile, i10 este disponibil cu doua optiuni pe benzina: un motor de 1.0 MPI cu 3 cilindri si 67 CP si un motor de 1.2 MPI cu 4 cilindri si 84 CP. Ambele motorizari sunt economice si emit putine emisii de CO2, contribuind la reducerea impactului asupra mediului.

La exterior, i10 impresioneaza cu liniile fluide si dinamice, care confera o aparenta atletica si eleganta. Farurile LED, grila ingusta si jantele din aliaj de 14 sau 15 inch accentueaza aspectul modern al automobilului.

4. Toyota Aygo X

Toyota Aygo X este un crossover compact și plin de personalitate, cu o atitudine îndrăzneață și caracteristici exclusive pentru o mașină de oraș. Cu o înălțime sporită a scaunelor care vă oferă o vizibilitate excelentă asupra traficului urban și o suprafață vitrată maximizată, Aygo X vă asigură o experiență de condus confortabilă și sigură. Datorită construcției sale compacte, camerelor și senzorilor de parcare, Aygo X vă permite să parcați cu ușurință chiar și în spații înguste.

Aygo X este echipat cu tehnologie de ultimă generație, inclusiv Apple CarPlay™ și Android Auto™, pentru a vă sincroniza telefonul inteligent cu mașina și a beneficia de navigare prin cloud și evenimente rutiere în timp real. De asemenea, Aygo X dispune de încărcare wireless pentru a vă menține telefonul încărcat pe tot parcursul călătoriei.

Cu Aygo X, puteți să conduceți cu încredere și să vă bucurați de experiența de condus dinamică a unui crossover, în timp ce vă bucurați de manevrabilitatea și agilitatea unei mașini de oraș. Aygo X este alegerea ideală pentru cei care caută o mașină compactă, stilată și practică, care să le ofere o experiență de condus plăcută și eficientă.

5. Fiat Panda

Fiat Panda este un automobil compact, versatil și accesibil, care a devenit un simbol al mobilității urbane din întreaga lume. De la lansarea sa în 1980, Panda a evoluat continuu, rămânând totuși fidelă valorilor sale: designul simplu și funcțional, manevrabilitatea excelentă și un spațiu interior generos pentru o mașină de oraș.

Panda este disponibilă într-o gamă largă de versiuni, inclusiv Panda Hybrid, care oferă un consum de combustibil redus și emisii scăzute de CO2. În plus, Panda este echipată cu o serie de tehnologii moderne, inclusiv sistemele de infotainment Uconnect 7 și 7 Plus, cu ecrane tactile de 7 și 10,25 inch, respectiv.

Panda este o alegere excelentă pentru cei care caută o mașină de oraș eficientă, practică și accesibilă. Cu un preț de pornire de 13.480 EUR, Panda oferă un raport calitate-preț excelent, fiind o alegere populară pentru numeroși șoferi din România.

6. Volkswagen up!

Dacă doriți o mașină mică second hand care să ofere mult mai mult decât dimensiunile sale, atunci Volkswagen up! este mașina pe care o căutați.

Volkswagen up! este perfectă pentru mediul urban, cu un comportament vioi, dimensiuni compacte și comenzi ușoare, facându-o ușor de condus.

În ciuda dimensiunilor sale mici, Volkswagen up! oferă mult spațiu în cabina pasagerilor, cu loc pentru patru adulți și un portbagaj de 251 de litri.

7. Volkswagen Polo

Versiunea actuală a Volkswagen Polo a fost lansată în 2021 și este construită pe platforma MQB A0 a Grupului Volkswagen. Este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină, Diesel și hibrid și cu o transmisie manuală sau automată.

În ceea ce privește motorizările, Polo este disponibil cu o gamă variată de motoare pe benzină, inclusiv un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 60 CP, un motor de 1.0 litri cu 3 cilindri și 80 CP și un motor de 1.0 litri TSI cu 3 cilindri și 95 CP.

Polo este, de asemenea, disponibil cu o gamă variată de motoare Diesel, inclusiv un motor de 1.6 litri TDI cu 80 CP și un motor de 2.0 litri TDI cu 110 CP.

8. Dacia Sandero

Dacia Sandero este un automobil compact produs de producătorul român de automobile Dacia din 2007. Este cea mai bine vândută mașină Dacia din toate timpurile și a fost unul dintre cele mai bine vândute automobile din Europa de la lansarea sa.

Versiunea actuală a Dacia Sandero a fost lansată în 2021 și este construită pe platforma CMF-B a Grupului Renault. Este disponibil cu o gamă de motoare pe benzină și GPL și cu o transmisie manuală sau automată.

În ceea ce privește motorizările, Sandero este disponibil cu o gamă variată de motoare pe benzină, inclusiv un motor de 1.0 SCe cu 3 cilindri și 65 CP, un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 90 CP și un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 100 CP.

Sandero este, de asemenea, disponibil cu o gamă de motoare GPL, inclusiv un motor de 1.0 SCe cu 3 cilindri și 73 CP și un motor de 1.0 TCe cu 3 cilindri și 90 CP.

9. Fiat 500

Fiat 500 este o mașină de oraș iconică, cunoscută pentru designul său retro-chic, versatilitatea și stilul personalizat. Această mașină italiană a fost lansată inițial în 1957 și a devenit rapid un simbol al stilului urban și al mobilității individuale.

De-a lungul anilor, Fiat 500 a suferit o serie de reînnoiri, păstrând totuși farmecul originalului. Versiunea actuală, lansată în 2007, este disponibilă atât ca hatchback, cât și ca cabriolet, oferind o experiență de condus plăcută și eficientă în mediul urban.

Fiat 500 este echipată cu o gamă de motoare eficiente, inclusiv versiuni hibride și electrice. Modelul hibrid combină un motor electric cu un motor pe benzină pentru a reduce consumul de combustibil și emisiile de CO2. Versiunea electrică, cu autonomie de până la 320 de kilometri, este ideală pentru cei care doresc o experiență de condus fără emisii.

10. Citroen Ami

Citroën Ami este o micromașină electrică compactă și accesibilă, concepută pentru a oferi o soluție de mobilitate urbană eficientă și prietenoasă cu mediul. Cu dimensiuni reduse și un design minimalist, Ami se încadrează perfect în traficul aglomerat al orașului și poate fi parcat cu ușurință chiar și în cele mai înguste spații.

Ami este alimentată de o baterie de 5,5 kWh, care oferă o autonomie de până la 75 de kilometri. Bateria poate fi încărcată complet în doar trei ore la o priză de 220V. Datorită motorului său electric, Ami este silențios și nu produce emisii de gaze de eșapament, ceea ce îl face o alegere ideală pentru zonele cu emisii reduse sau pentru cei care doresc să contribuie la protecția mediului.

Ami este o mașină ușoară și agilă, cu o greutate de doar 485 de kilograme. Acest lucru îi permite să se manevreze cu ușurință în traficul aglomerat și să se parcheze cu ușurință chiar și în cele mai înguste spații. Dimensiunile reduse ale mașinii o fac, de asemenea, ideală pentru a fi parcată în zonele de parcare cu plată, deoarece este considerată un vehicul cu dimensiuni reduse și nu plătește taxă pentru parcare.

Citroën Ami este disponibilă în două versiuni: AMI One și AMI Pop. Versiunea AMI One este cea mai accesibilă, cu un preț de pornire de 6.990 euro. Versiunea AMI Pop are un design mai personalizat și include o serie de opționale suplimentare, cum ar fi un sistem de infotainment cu ecran tactil, un sistem audio Bluetooth și o trapă panoramică.