brand

BYD Sea Lion 07: Noul SUV electric care rivalizează cu Model Y de la Tesla

BYD Sea Lion 07: Noul SUV electric care rivalizează cu Model Y de la Tesla

Gigantul chinez de automobile electrice, BYD, și-a dezvăluit cel mai recent competitor pentru Modelul Y de la Tesla. Cu toate acestea, acesta ar putea fi trecut cu vederea pentru Europa în favoarea unui alt model hibrid și electric. BYD Sea Lion 07, SUV-ul de dimensiuni medii electric pentru 2024 - un rival pentru Tesla Model Y - a fost dezvăluit înainte de lansarea sa chineză de anul viitor.

Totuși, este din ce în ce mai probabil ca Europa să renunțe la Sea Lion 07 în favoarea unui alt SUV BYD de dimensiuni medii, cunoscut sub numele de Seal U, cu energie hibridă și electrică. Sea Lion 07 este cea mai recentă mașină electrică din seria "Ocean" a gigantului auto chinez - care include și modelele Seagull și Dolphin, precum și sedanul de dimensiuni medii Seal.

Până în prezent au fost publicate detalii limitate, cu toate acestea, Sea Lion împrumută foarte mult de la sedanul Seal, cu faruri similare și o linie a acoperișului înclinată, inspirată de coupe. Se afirmă că măsoară 4830mm în lungime, 1925mm în lățime și 1620mm în înălțime, pe un ampatament de 2930mm - cu 80mm mai lung de la bară la bară, cu 3mm mai larg, cu 4mm mai mic și cu 40mm mai lung între roți decât un Tesla Model Y.

În comparație cu un BYD Atto 3 – singurul SUV al companiei din Europa până în prezent – este cu aproximativ 330mm mai lung în total. În China, este prețul de la 200.000 la 260.000 de yuani – unde un Tesla Model Y costă de la 266.400 la 363.900 de yuani.

Se spune că este susținută de aceeași arhitectură 'e-platform 3.0' pentru mașinile electrice ca Atto 3, Seal și Dolphin – și folosește suspensia adaptivă, branduită de BYD ca 'DiSus-C'. Nu au fost publicate fotografii ale interiorului, nici specificații tehnice. Rapoartele străine susțin că va fi disponibil cu tracțiune față cu un singur motor sau tracțiune integrală cu două motoare.

BYD Sea Lion 07 din 2024 este programat să ajungă în showroom-urile chinezești la începutul anului 2024. Planurile de sosire locală nu au fost încă conturate, totuși se crede că Europa este mai probabil să primească Seal U cu corp mai înalt - vândut ca Ediția de Campion Song Plus în China - ca SUV-ul de dimensiuni medii pe care BYD intenționează să-l introducă anul viitor, mai degrabă decât Sea Lion. Prototipurile BYD Seal U au fost văzute în teste extinse în Europa în ultimele luni.