brand

Noul BMW M5 Touring, cadoul de Crăciun al bavarezilor pentru entuziaști

Noul BMW M5 Touring, cadoul de Crăciun al bavarezilor pentru entuziaști

După o pauză de 16 ani de la ultimul model M5 Touring, BMW pregătește revenirea acestuia pe piață în anul 2024. Un nou teaser postat de divizia M a BMW ne oferă o imagine a viitorului M5 Touring învelit într-o înfășurare tematică de Crăciun.

Fața viitorului M5 Touring va păstra forma și dimensiunea grilei kidney a seriei 5 obișnuite. Cu toate acestea, ne așteptăm să vedem câteva elemente specifice diviziei M, cum ar fi niște inserturi speciale.

Farurile nu vor adopta designul divizat, așa cum am văzut la cel mai recent model al seriei 7 și la XM, ci vor avea un aspect similar cu cel al noului X1. Partea inferioară a barei de protecție va include o lamelă verticală care va fi o caracteristică unică a M5.

Restul designului exterior mizează pe subtilitate. M5 Touring va avea un spoiler de acoperiș ușor vizibil, arce de roată mai largi, patru țevi de eșapament și roți personalizate.

Interiorul M5 va fi complet nou și va fi preluat în mare parte de la noua serie 5. Acesta va dispune de sistemul de infotainment iDrive 8 al BMW, cu caracteristici precum conectivitate 5G și un sistem de navigație cu realitate augmentată.

Noul M5 va fi un vehicul hibrid, cu un motor care provine cel mai probabil de la noul super-SUV XM. Ultimul M5 Touring a avut un motor V10 aspirat natural, dar acum ne așteptăm la un motor mult mai modern - și mai puternic.

În XM, motorul V8 turboalimentat de 4,4 litri produce 482 CP, iar motorul electric adaugă încă 194 CP, pentru un total de 644 CP și 800Nm de cuplu. Puterea este transmisă către toate cele patru roți printr-o transmisie automată cu opt viteze.

Noul M5 ar putea oferi și o autonomie în regim pur electric, datorită bateriei de 25,7 kWh. În XM, sistemul permite o autonomie de 90 de kilometri în regim pur electric, ceea ce ar putea crește în M5 datorită formei sale mai aerodinamice.

Cu acest nou model M5 Touring, BMW își propune să își consolideze poziția pe piața mașinilor sport de înaltă performanță. Așteptăm cu nerăbdare să vedem cum se va comporta acest nou model și să aflăm mai multe detalii despre el în lunile următoare.