brand

Noul Bentley Batur Cabrio este ultima decapotabilă W12 de la Bentley

Noul Bentley Batur Cabrio este ultima decapotabilă W12 de la Bentley

Bentley, cunoscut pentru vehiculele sale ultra-luxoase, a dezvăluit cel mai recent membru al seriei sale exclusiviste Mulliner: Bentley Batur Convertible. Alăturându-se lui Bacalar și Batur Coupe în acest club select, doar 16 exemplare ale convertibilului vor fi construite, fiecare fiind specificată în detaliu, conform cerințelor individuale ale clienților.

Fundamentele Batur Convertible sunt reprezentate de o versiune modificată a șasiului de pe Bentley Continental GT. Însă, pentru a conferi un caracter cu totul aparte, acesta a primit o caroserie complet nouă și elemente de design unice. Construită din fibră de carbon, caroseria anticipează direcția stilistică viitoare a modelelor Bentley.

Spre deosebire de liniile curgătoare ale lui Continental GT Convertible, Batur Convertible afișează o siluetă distinctă, cu trei volume bine conturate. Această abordare este evidențiată de haunșele posterioare proeminente și de puntea spate reprofilată. Designul include, de asemenea, un spoiler discret montat pe hayonul portbagajului și o integrare elegantă a ornamentelor de pe capotă, care se întind acum până în jurul habitaclului.

În contrast cu Bentley Bacalar, care este complet descoperit, Batur Convertible este echipat cu o capotă din material textil, acționată electric. Aceasta poate fi operată la viteze de până la aproximativ 48 km/h, permițând șoferului și pasagerilor să se bucure de experiența condusului în aer liber, într-un mod confortabil și convenabil.

Noul Bentley Batur Cabrio este ultima decapotabilă W12 de la Bentley

Interiorul Batur Convertible este preluat direct de la varianta Coupe, însă opțiunile de personalizare sunt practiv nelimitate. Deși baza este similară cu cea a lui Continental GT de serie, materialele și finisajele sunt de o altă clasă. Aproape toate suprafețele pot fi configurate după preferințele proprietarului, inclusiv inserții din aur roz obținute prin imprimare 3D pe unele comenzi și pe celebrele "organ stops" ale grilelor de ventilație.

Sub capotă pulsează cea mai puternică iterație a motorului W12 de 6.0 litri dezvoltat vreodată de Bentley, cu o putere de 741 CP și un cuplu maxim de 1.000 Nm. Aceste cifre reprezintă o creștere de 40% a puterii în comparație cu prima utilizare a acestui motor în Bentley Continental GT din 2003, însă consumul de combustibil a scăzut cu 25% - o dovadă a progresului ingineriei moderne.

Motorul este cuplat la o transmisie automată cu dublu ambreiaj și 8 trepte de viteză, precum și la un sistem de tracțiune integrală. Acesta include același diferențial autoblocant introdus recent pe Continental GT Speed, pentru o tracțiune optimizată în orice condiții.

Batur Convertible va fi ultimul model descoperit echipat cu motorul W12 de la Bentley. Acesta va fi înlocuit în gamele de serie cu o nouă combinație formată dintr-un motor V8 și un sistem hibrid plug-in, începând cu vara acestui an.

Exemplarul prezentat în aceste imagini este automobilul "zero" al seriei limitate. Acesta ilustrează doar o parte din opțiunile de personalizare oferite de Bentley. Caroseria combină o vopsea mată pe majoritatea suprafețelor cu un finisaj lucios contrastant pe capotă, oglinzi, rama parbrizului și pe "aerobridge-ul" pictat, aflat în spatele scaunelor.

Bentley Batur Convertible reprezintă o îmbinare reușită între tradițiile mărcii și inovațiile tehnologice de ultimă oră. Cu un design avangardist, materiale premium și un motor de performanță excepțională, acesta promite să ofere o experiență de condus de neuitat pentru cei 16 norocoși proprietari.

Deși Bentley nu a dezvăluit încă prețul exact al Batur Convertible, se estimează că acesta va depăși cu mult suma de 1 milion de lire sterline, similar cu varianta Coupe. Comenzile pentru acest model exclusivist sunt deja deschise, însă livrările sunt așteptate să înceapă abia în a doua jumătate a anului 2024.

Odată cu lansarea Batur Convertible, Bentley marchează sfârșitul unei ere pentru motorul său iconic W12. Însă, această decizie reflectă angajamentul mărcii față de sustenabilitate și eficiență, prin trecerea la propulsii hibride plug-in pentru gama sa de lux. Astfel, Bentley rămâne la fel de dedicată satisfacerii celor mai înalte standarde ale clienților săi, însă într-un mod mai responsabil față de mediul înconjurător.

Bentley Batur Convertible este mult mai mult decât un simplu automobil de lux - este o operă de artă pe roți, care celebrează moștenirea mărcii și deschide calea către un viitor plin de promisiuni. Cu un design captivant, materiale de cea mai înaltă calitate și o putere impresionantă, acest model exclusivist promite să ofere o experiență de neuitat pentru pasionații de automobile de lux din întreaga lume.