brand

Audi Q4 E-Tron 2024 primește un update și vine cu mai multă autonomie și performanță

Audi Q4 E-Tron 2024 primește un update și vine cu mai multă autonomie și performanță

Audi a anunțat o serie de actualizări ale grupului motopropulsor, suspensiei și echipamentelor pentru familia de SUV-uri electrice Q4 e-tron în anul de fabricație 2024.

Printre cele mai importante noutăți se numără creșterea eficienței și a autonomiei, o putere de încărcare mai mare, o suspensie nou regizată, o nouă semnătură sonoră, mai multe echipamente standard și o gamă mai largă de funcții pentru sistemele de asistență pentru șofer.

De exemplu, cu ajutorul sistemului opțional Adaptive Cruise Assist, atât modelul Audi Q4 e-tron, cât și modelul Q4 Sportback e-tron oferă acum și schimbarea asistată a benzii de rulare la viteze de peste 56 mph pe autostradă.

Începând cu bateria, aceasta continuă să ofere 77 kilowați-oră de energie netă (82 kWh brut), dar dispune de o chimie optimizată a celulelor care îmbunătățește puterea de încărcare în curent continuu, ceea ce duce la o încărcare de 10-80% în aproximativ 28 de minute.

Variantele quattro cu două motoare quattro ating acum o putere maximă de încărcare DC de 175 kW, în timp ce modelele cu tracțiune spate oferă o putere maximă de 135 kW.

O altă actualizare vine sub forma unei funcții de protecție a bateriei care limitează automat nivelul de încărcare la 80 la sută pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Și, pentru prima dată, modelele Audi Q4 e-tron beneficiază și de post-condiționare a bateriei - sistemul de management termic al vehiculului răcește bateria dacă aceasta depășește un prag de temperatură fixat după conducere sau încărcare.

Linia Audi Q4 e-tron 2024 adaugă un nou motor electric spate pentru o eficiență mai mare și mai multă putere. Montat standard pe toate variantele, mașina sincronă cu excitație permanentă (PSM) furnizează 210 kilowați (282 de cai putere), ceea ce înseamnă probabil că este aceeași unitate pe care Volkswagen a introdus-o pe familia sa de vehicule electrice ID la începutul acestui an.

Echipat cu noul motor, se spune că Audi Q4 Sportback 45 e-tron oferă o autonomie de până la 560 de kilometri în ciclul WLTP, față de 535 de kilometri anterior. Creșterea autonomiei se datorează managementului termic optimizat al noului motor electric, care sporește eficiența.

Accelerația va avea și ea de câștigat, deoarece noul motor spate este mai puternic decât înainte. Audi Q4 45 e-tron și Q4 Sportback 45 e-tron entry-level sprintează de la zero la 100 de kilometri pe oră în 6,7 secunde.

Variantele quattro ale lui Q4 e-tron 45 acoperă același sprint în 6,6 secunde, în timp ce variantele de top Q4 55 e-tron quattro și Q4 Sportback 55 e-tron quattro fac 0-100 km/h în 5,4 secunde, datorită configurației lor cu două motoare mai puternice, care dezvoltă 250 kW (335 CP). Viteza maximă pentru toate modelele este limitată la 180 km/h.

În afară de grupul motopropulsor, Audi a implementat un nou reglaj pentru suspensie, despre care se spune că are ca rezultat o configurație mai echilibrată, aducând mai mult confort, plăcere de condus și stabilitate, precum și un răspuns îmbunătățit al direcției și un control mai strâns al sarcinii. Acest lucru este valabil pentru suspensia standard, suspensia sport sau suspensia cu control al amortizorului.

Audi Q4 e-tron și Q4 Sportback e-tron din 2024 aduc, de asemenea, echipamente standard îmbunătățite, inclusiv sistemul de navigație Audi MMI navigation plus, Audi connect Navigation & Infotainment și Audi virtual cockpit de 10,25 inch, complet digital. Noile dotări standard includ, de asemenea, hayonul electric și scaunele față încălzite.

În ceea ce privește dotările opționale, Audi își extinde oferta cu o nouă linie Edition S care combină culori speciale ale caroseriei - Pebble Gray, Glacier White Metallic sau Mythos Black Metallic - cu ornamente contrastante Mythos Black Metallic pentru pasajele roților și capacele ușilor, jante de 21 de inci cu un design în formă de stea cu 5 spițe în 5-W de bronz mat, faruri Matrix LED, lumini spate cu LED-uri întunecate și inele Audi cu finisaj de bronz.

De asemenea, opțional este un nou "sunet de caracter" care va distinge Q4 e-tron de alte Audi și de alte vehicule electrice. Disponibilă din fabrică ca o caracteristică specială, imaginea sonoră variază în funcție de sarcină și de viteză până la viteza maximă a mașinii. Sistemul obligatoriu de alertă acustică a vehiculului, care funcționează la viteze de până la 15,5 mile pe oră, face parte din "sunetul de caracter".

Familia actualizată 2024 Audi Q4 e-tron Audi Q4 e-tron va putea fi comandată în Europa începând cu 26 septembrie, cu prețuri începând de la 52.950 de euro în Germania.