brand

Noul Audi A5 Sportback și Avant: prețuri, specificații și informații despre modele compacte și elegante

Noul Audi A5 Sportback și Avant: prețuri, specificații și informații despre modele compacte și elegante

Audi, unul dintre cei mai importanți producători de automobile din lume, pregătește lansarea noilor modele A5 Sportback și A5 Avant în 2024. Acestea vor reprezenta o schimbare semnificativă pentru gama executivă compactă a mărcii, înlocuind modelul A4 cu o pereche de mașini complet noi. În acest articol, vom explora prețurile, specificațiile și informațiile despre aceste modele compacte și elegante destinate managerilor și profesioniștilor.

Noul Audi A5 Sportback va avea o siluetă mai aerodinamică și va renunța la designul tradițional cu trei compartimente, înlocuindu-l cu un hayon la partea din spate. Această schimbare va aduce o notă de sportivitate și eleganță, iar elemente precum grila mai subțire și farurile LED subțiri vor contribui la o postură mai agresivă și largă. Ușile fără mânere vizibile, designul jantelor și bara de lumină din spate completează modificările exterioare.

Interiorul noului Audi A5 va fi complet nou, cu un design contemporan și dominat de interfețele digitale de ultimă generație. Cu toate acestea, nu ne așteptăm să vedem același layout cu trei ecrane ca în cazul modelului Q6 e-tron, deoarece Audi își rezervă această caracteristică pentru modelele sale premium și electrice. Comenzile fizice vor fi reduse la minimum, dar funcționalitatea sistemelor de climatizare și a sistemelor de asistență pentru șofer vor fi mult mai ușor de accesat decât în cazul altor produse ale Grupului VW.

Noul Audi A5 se va baza pe o versiune îmbunătățită a platformei MLB a modelului anterior, cunoscută sub numele de PPC. Această platformă va susține o gamă de motoare pe benzină și motorină actualizate, pe care Oliver Hoffmann, directorul tehnic al Audi, le descrie ca fiind "cele mai bune lansate vreodată de companie".

Majoritatea motoarelor vor fi echipate cu tehnologie mild-hybrid de 48 de volți, care va fi disponibilă în versiunile de bază ale gamei. De asemenea, vor exista și versiuni plug-in hybrid în partea superioară a gamei, care vor beneficia de o baterie cu densitate energetică mai mare pentru a concura cu modelele Mercedes C-Class și BMW 3 Series, oferind o autonomie electrică de aproximativ 100 de kilometri.

Audi A5 Sportback și A5 Avant nu vor fi doar mașini elegante și confortabile pentru manageri, ci și mașini performante. Gama S va include versiuni sport cu performanțe ridicate, iar în viitorul apropiat, Audi va lansa și o versiune RS 5 Avant, care va beneficia de un tren de rulare hibrid de înaltă performanță.

A5 Sportback și A5 Avant S vor avea un design similar cu versiunile S-Line ale modelului A5, dar cu elemente de design specifice versiunilor S, cum ar fi evacuarea dublă. RS 5 Avant va avea o caroserie și mai distinctă, cu aripioare mai late și detalii de design agresive, în concordanță cu rivalii săi de la Mercedes-AMG și BMW M.

Se estimează că noile modele Audi A5 Sportback și A5 Avant vor fi lansate în 2024. Prețurile pentru noul A5 Sportback vor începe de la aproximativ 42.000 de euro, în timp ce versiunea S va depăși pragul de 50.000 de euro. Prețurile pentru A5 Avant vor fi puțin mai mari, începând de la aproximativ 45.000 de euro.

În concluzie, noul Audi A5 Sportback și A5 Avant vor aduce o serie de îmbunătățiri semnificative față de modelele anterioare. Cu un design exterior și interior modernizat, o gamă largă de motorizări și versiuni sport de înaltă performanță, aceste modele compacte și elegante vor fi opțiuni excelente pentru managerii și profesioniștii din industrie. Lanțarea acestor mașini va aduce o nouă perspectivă și o experiență de conducere excepțională în segmentul executiv compact.