brand

Alfa Romeo îi pregătește pe pasionații de automobile cu o nouă eră - Tonale electric

Alfa Romeo îi pregătește pe pasionații de automobile cu o nouă eră - Tonale electric

Alfa Romeo pare să declanșeze o nouă eră cu o intrigantă imagine teaser. În acest moment, tot ceea ce putem vedea este semnătura unui far care pare a aparține modelului Tonale.

Gama Tonale oferă o varietate de modele pentru toate gusturile. În funcție de piață, acesta este vândut cu motoare pe benzină, diesel, hibrid ușor și hibrid plug-in. Evident, lipsește încă o piesă din puzzle - modelul complet electric.

Ceea ce nu a fost încă confirmat oficial este modelul Tonale complet electric. Cu toate acestea, sloganul din noul teaser pare să indice o schimbare radicală pentru Alfa Romeo.

"O nouă eră începe" - Alfa Romeo.

Directorul de produse al Alfa Romeo, Daniel Tiago Guzzafame, a declarat că un Tonale EV este "tehnic posibil". În februarie anul trecut, la lansarea modelului Tonale în America de Nord, el a declarat că "arhitectura ar putea suporta tehnic o versiune pur electrică, dar nu a fost încă decis".

Desigur, acesta nu este singurul scenariu posibil. Alfa ar putea să ne tachineze cu un model Tonale cu combustie mai puternică sau o versiune hibridă a crossover-ului compact, ceva de genul unui model QV. Speculația noastră este că această "nouă eră" despre care vorbește Alfa Romeo trebuie să fie mai mult decât doar un nivel de echipare extravagant sau un model special.

Mai devreme în acest an, brandul a oferit un teaser pentru un viitor mic crossover electric. Cunoscut anterior sub numele de Brennero, se așteaptă ca EV-ul să împartă componentele sale cu Jeep Avenger, care la rândul său are multe în comun cu Peugeot e-2008 din Europa și alte modele de la Stellantis. Acest crossover va fi poziționat sub Tonale în gama companiei și va fi dezvăluit în prima jumătate a anului 2024.

Fără îndoială, Alfa Romeo se îndreaptă către o nouă eră, iar entuziaștii de mașini așteaptă cu nerăbdare să vadă ce aduce viitorul. Cu toate acestea, trebuie să așteptăm confirmarea oficială a producătorului italian înainte de a ne face speranțe prea mari. Cu toate acestea, un lucru este clar - Alfa Romeo nu încetează să ne surprindă.