brand

Honda dezvăluie două prototipuri electrice înainte de debutul Auto Shanghai 2023

Honda dezvăluie două prototipuri electrice înainte de debutul Auto Shanghai 2023

Ce naiba este seria e:N? Anunțată în octombrie 2021, este o familie de 10 vehicule electrice marca Honda care vor fi puse în vânzare în China până în 2027. Modelele e:NS1 și e:NP1 sunt disponibile încă din primăvara anului trecut de la societățile mixte Dongfeng Honda și, respectiv, GAC Honda. Începând cu 18 aprilie, la Auto Shanghai, două noi vehicule pur electrice vor fi prezentate în avanpremieră sub formă de prototipuri, alături de modelele hibride și plug-in hybrid deja disponibile.

Honda nu intră în detalii despre noile venite. Cu toate acestea, dacă acestea seamănă cu e:NS1 și e:NP1, s-ar putea să avem de-a face, în esență, cu o singură mașină care vine în două versiuni de la societățile mixte Dongfeng Honda și GAC Honda menționate mai sus. Aceasta este impresia pe care o avem, deoarece imaginea teaser din umbră pare să prezinte crossover-uri cu aceeași formă, dar probabil cu bare de protecție redesenate și altele.

Viitoarele EV-uri par mai mari decât e:NS1 și e:NP1 și vor fi urmate de modele suplimentare. Constructorul auto japonez a prezentat deja în avanpremieră un e:N Coupe, un e:N SUV și un e:N GT, toate trei având un stil extrem de ascuțit care reprezintă o mare diferență față de designul actual al Honda. Trio-ul a fost deja confirmat pentru a intra în producție În China pentru piața locală.

Când Honda a anunțat planurile pentru seria e:N, a spus că cele 10 EV-uri vor fi oferite în principal în China. Cu toate acestea, a menționat că unele ar putea fi exportate. Între timp, obiectivul este de a crea zone e:N Series în cadrul reprezentanțelor existente în Republica Populară și, în cele din urmă, de a lansa showroom-uri dedicate în marile orașe.

Pentru a-și construi viitorul electric în China, atât GAC Honda, cât și Dongfeng Honda construiesc noi fabrici de vehicule electrice, cu obiectivul de a începe producția în 2024.

Pe termen lung, Honda își propune să vândă numai EV-uri până în 2040 și să atingă neutralitatea globală în ceea ce privește emisiile de carbon un deceniu mai târziu.