brand

Cauți ”prima ta mașină”? Toyota Aygo X poate fi răspunsul

Cauți ”prima ta mașină”? Toyota Aygo X poate fi răspunsul

Știți cum se spune -”prima mașină nu se uită niciodată” - și tocmai de aceea trebuie să fie una memorabilă dar și confortabilă în același timp care să te ajute în primele tale drumuri de șofer cu acte în regulă.

Dacă ești în căutarea primului tău autoturism (este la fel de în regulă și dacă vrei să îl schimbi pe actualul) este bine să iei în calcul că trebuie să te axezi pe ceva extrem de ușor de condus, care îți permite să îl manevrezi facil și pe care să îl poți parca imediat mai ales dacă locuiești într-un oraș aglomerat. Bineînțeles că și aspecte precum designul și consumul pot fi criterii la fel de importante pe care să le iei în calcul.

Curioși din fire cum deja ne știți, echipa cautimasina.ro a testat pentru voi una dintre cele mai interesante mașini pentru oraș de la ora actuală de pe piață, Toyota Aygo X, și nu...nu am vrut să fie clasica mașinuță mică de oraș, ci un crossover care își poate face treaba perfect atât în mediul urban, cât și extra urban.

Am luat noul model de Toyota Aygo X de la reprezentanța Toyota Ploiești și am testat-o unde altundeva decât în București ca să vedem exact ce poate într-un oraș aglomerat și să îți arătăm de ce e perfectă pentru rolul de ”prima ta mașină”. Nu mai punem la socoteală faptul că prețul pentru echiparea standard este unul extrem de bun pentru calitatea oferită: 17.435 euro.

Ce putem să spunem la prima vedere este faptul că Toyota Aygo X este un crossover cu tracțiune 4x2 care are un design ce te va scoate din anonimat și cu care vei atrage atenția încă de la prima cheie. Caroseria în două nuanțe și 4 variante de combinații accentuează designul, completând originalitatea și caracterul jucăuș care definesc această mașină. Farurile atractive cu LED luminează perfect drumul, iar designul lămpilor spate păstrează forma emblematică Aygo. Jantele din aliaj impozante de 18” cu apărătoare supradimensionate îi conferă modelului Aygo X o postură și mai amplă și mai impozantă.

Pentru că are o lungime de doar 3,7 metri, Aygo X este compactă, agilă și ușor de parcat chiar pe străzile aglomerate din oraș iar poziția înaltă de la volan va face ca întreaga experiență de condus să fie una extrem de relaxantă și plăcută.

La interior, Toyota Aygo X este destul de confortabilă și cu accente de interesante iar volumul portbagajului de 231 litri îți va permite să cari destul de multe bagaje.

Ce ni se pare extrem de important este și faptul că Aygo X este dotat cu o serie de opțiuni de siguranță. T-Mate combină Toyota Safety Sense (pachet standard în toate liniile de echipare) cu alte tehnologii active de asistență pentru condus și parcare, care vă va ajuta să dețineți controlul permanent. Toyota Aygo X este echipată cu pilot automat adaptiv, limitator de viteză, sistem de menținere în banda, sistem de citire a semnelor de circulație, cameră retrovizoare, senzori de parcare inteligenți.

Ce ne-a impresionat la Toyota Aygo X?

 • Mașina chiar arată extrem de bine și iese în evidență. Ce este și mai interesant este faptul că ai 4 variante de combinații de culori din care poți să alegi exact ce te reprezintă: Rosu Chili și negru, Bej Ghimbir și negru, Verde Cardamon și negru și Albastru Juniper și negru.
 • Are o alură de SUV și cum tendința este să alegem mașini din ce în ce mai mari și impozante, te poți încadra perfect în trend și în același timp să poți conduce relaxat o mașină cu un motor de 1 l, 72 CP are are un consum extrem de eficient de 4.8 l/100 km mixt.
 • Este extrem de ușor de manevrat și de parcat în același timp: garda mai înaltă te ajută să ai o vizibilitate mai bună iar camera video marșarier și senzorii de parcare inteligenți cu siguranță te ajută să parchezi facil.
 • Este destul de confortabilă pentru șofer și pasagerul din față, scaunele acestora fiind încălzite încă din echiparea standard.
 • Este confortabilă de condus, majoritatea comezinilor fiind pe volan pentru a face o viață mai ușoară șoferului: comenzi pentru sistemul audio, comadă pentru Cruise Control Adaptiv, comenzi pentru afisajul de informații, comandă Sistem avertizare la părăsirea benzii, comandă pe volan pentru limitatorul de viteză, comandă pentru telefon.
 • Are o grămadă de sisteme de siguranță inteligente în dotarea standard: 6 Airbag-uri cu Sistem de protectie suplimentar, funcție de activare/dezactivare a airbag-ului pentru pasagerul din față, sistem de fixare ISOFIX, cameră video marsarier, sistem de siguranță pre-impact cu funcție de detecție a pietonilor și bicicliștilor, sistem de asistență la recunoașterea indicatoarelor rutiere, sistem de frânare anti-blocare cu distribuția electronica a forței de frânare, sistem asistență plecare din rampă, asistență la virarea de urgență, pilot automat adaptiv, limitator de viteză, sistem de menținere în bandă.
 • Are suport pentru Android Auto și Apple CarPlay.
 • Toyota Smart Connect vă menține telefonul și mașina sincronizate, cu încărcare wireless pentru o alimentare continuă din mers. Poți folosi aplicația MyT pentru a programa de la distanță climatizarea și pentru gestiona controlul portierelor.
 • Cum vă spuneam încă de la început, raportul calitate-preț este unul extrem de bun: prețul pleacă de la 17.435 euro și beneficiezi de garanție de 6 ani sau 200.000 km.

Ce nu ne-a plăcut nouă la Toyota Aygo X?

 • Spațiul din interior ar fi putut fi unul mai generos: chiar dacă are 4 uși, locurile din spate sunt foarte înghesuite și pot fi folosite cu lejeritatea doar de către copii, întrucât pentru adulți sunt destul de inconfortabile.
 • Geamurile din spate nu de deschid aproape deloc
 • Sistemul “de bază” de infotainment de pe Aygo conține doar radio și detalii despre mașină. dacă vrei sa folosești butoanele disponibile pentru sistemul de infotainment, trebuie sa te conectezi cu telefonul.
 • Pentru a folosi Apple CarPlay și Android Auto trebuie să te conectezi cu cablu USB.

Cam acestea sunt plusurile și minusurile pe care le-am sesizat noi la noul model Toyota Aygo X dar îți poți testa propriile standarde și poți vedea dacă ți se potrivește această mașină cu adevărat această mașină, programând un test drive direct la reprezentanță.