brand

Topul mașinilor cu probleme de fiabilitate

Topul mașinilor cu probleme de fiabilitate

Când vrei să-ți cumperi o mașină, indiferent dacă este vorba de una veche sau nouă începi să te documentezi citind unul după altul articole cu topuri întocmite pe bază de performanțe, dotări sau imagine. Dar de câte ori te-ai gândit să abordezi situația și altfel și să nu mai cauți cele mai bune mașini, ci pe cele mai problematice ca să te ferești de ele?

În acest articol de la cauțimașină.ro ca să te ferim de probleme, îți vom povesti noi câteva lucruri despre mașini celebre pentru daunele pe care le-au produs.

Audi A6 (2018 - prezent)

Conform statisticilor, aproximativ 47% din exemplarele de vehicule Audi A6 vândute până acum au probleme de ordin tehnic la motor, dar și la caroserie. Mai mult, conform cumpărătorilor, se pare că această mașină nu stă prea bine nici la sistemul de navigație prin satelit, motiv pentru care nu este cea mai bună soluție pentru atunci când vrei să pleci la drum lung, într-un loc necunoscut.

Peugeot 3008 diesel (2017 - prezent)

Surprinzător sau nu, se pare că modelul 3008 diesel de la Peugeot are oarecare probleme de suspensie și nu prea te poți încrede nici în bateria sau frânele lui. Așa că dacă aveai de gând să investești într-unul ar fi bine să-ți reconsideri puțin opțiunile.

Mercedes A-Class (2018 - prezent)

Cu toate că nu este o mașină chiar ieftină, Mercedes A-Class are unele probleme cu instalația electrică, care deși nu influențează performanțele motorului, te pot pune în dificultate. Iar dacă ești norocos și unitatea ta se dovedește a fi o excepție, mai ai un hop de trecut deoarece se pare că nici instalația de aer condiționat nu este ideală.

Opel Mokka X (2016 - 2019)

Nici în cazul acestui automobil nu este vorba de niște probleme grave, la fel cum se întâmplă și pentru Mercedes A-Class. Dar pe de altă parte, procentul de posesori care au raportat defecțiuni la instalația de aer condiționat sau la sistemul de navigație prin satelit este pur și simplu îngrijorător pentru numele bradului.

Opel Astra (2015 - prezent)

Mulți din cei care au cumpărat acest automobil s-au plâns în mod repetat cu privire la defecțiunile identificate la nivelul instalației electrice nemotorizate. De asemenea, cei mai puțin norocoși au observat probleme și la baterie, la motor, la cutia de viteze sau la finisajele interioare, cu alte cuvinte, cam peste tot unde te-ai aștepta ca mașina ta să fie perfectă.

Range Rover Sport diesel (2013 - prezent)

Din 2013, de când a fost lansat pe piață și până acum, modelul Range Rover Sport a avut suficient timp pentru a permite clienților săi să-l descoasă până în cele mai mici amănunte și să-i descopere toate punctele slabe. Și se pare că au reușit deoarece aproximativ 39% din cei care l-au cumpărat s-au plâns de probleme la instalația electrică nemotorizată și la sistemul de navigație prin satelit.

Nissan Juke benzină (2010 - 2019)

Nu se mai produce în ziua de azi, dar dacă ai găsit o unitate second hand și te gândeai s-o cumperi, ar fi bine să știi despre Nissan Juke că este unul din acele vehicule cu multe probleme la baterie, caroserie, suspensie și chiar și motor. De aceea, dacă nu îl achiziționezi dintr-o sursă în care știi sigur că poți avea deplină încredere, ar fi bine să iei în calcul alte opțiuni.

Fiat Abarth 124 Spider (2016 - 2019)

Pentru o mașinuță mică, decapotabilă, din categoria sa de preț, Fiat Abarth are un look destul de impresionant. Dar din păcate descurajează mult din cauza problemelor pe care mulți șoferi ai săi le-au identificat la nivelul motorului, dar și la caroserie.

Jaguar I-Pace (2018 - prezent)

Și în final, trebuie să vorbim și despre Jaguar I-Pace, vehiculul cu ce mai mic scor de fiabilitate dintre toate mașinile electrice vândute pe piața britanică. Se pare că din toate unitățile vândute la englezi, conform sondajelor, aproximativ 30% au defecțiuni la baterie, la sistemul de navigație prin satelit, dar și cu instalația electrică, componentele care nu țin de motor. De aceea, chiar dacă este vorba de o mașină nouă și cu un look atrăgător, dacă tot vrei să-ți cumperi o mașină electrică, ar fi bine să alegi una cu un scor mai mare de fiabilitate.