brand

Topul celor mai fiabile mașini japoneze

Topul celor mai fiabile mașini japoneze

Dacă până acum câțiva ani liderii incontestabili ai industriei auto erau producătorii germani, în ultima vreme mașinile japoneze câștigă tot mai mult teren. Ba mai mult pentru 12 ani consecutiv în topul vânzărilor la nivel mondial un model japonez este cel care a ocupat prima poziție.

Bineînțeles că vorbim despre Toyota Corolla, model care s-a impus nu numai prin fiabilitatea sa, dar și prin designul elegant și potrivit pentru o mașină de familie, cu performanțe deosebite, inclusiv de consum, în jungla urbană.

Chiar și pe site-ul nostru, cautimasina.ro, multe dintre căutările celor care își doresc să cumpere un nou autoturism se realizează pentru Toyota.

1. Toyota Corolla

Deși nu excelează la capitolul design despre care putem spune că este unul chiar comun, Corolla s-a impus prin faptul că este o mașină rezistentă și cu performanțe bune.

Nu numai că acest model este unul extrem de fiabil și nu îți va da prea multe bătăi de cap prin service dacă o întreții corect și ești atent la schimburile uzuale de ulei și filtre, dar și raportul calitate-preț este unul aproape de neegalat.

Pe cautimasina.ro, găsești modele din 2010 pornind de la 4.000 de euro, în timp ce un model mai nou din 2019 pe benzină costă în jur de 18.000 de euro.

Ultimul model de sedan din 2022, are un preț de pornire de doar 25.000 de euro și cu siguranță te va impresiona prin modul în care se va descurca în oraș. Un sedan spațios pentru familie dar și elegant în același timp, Corolla oferă o senzație incontestabilă de putere, caracterizată de linii rafinate și o caroserie amplă, dar aerodinamică.

Exteriorul distinct este completat de o serie de detalii contemporane, incluzând faruri cu LED-uri, accente cromate și jante din aliaj de 18" în două tonuri.

La interior oferă o tehnologie detaliată și un confort de primă clasă pentru fiecare pasager. Are de asemenea spații de depozitare inteligente, spațiu pentru picioare și finisaje premium.

Motorul de 1.8 litri cu 4 cilindri în linie, 121 CP, hibrid va face să ai un consum optim dar și performanțe excelente în timpul condusului.

2. Mazda 6

Mazda 6 sedan combină măiestria artizanilor japonezi, folosind cele mai bune materiale, cu tehnologia de ultimă oră. Redefinește rafinamentul, cu un sentiment de eleganță matură, făcând o declarație elegantă în călătoriile de afaceri. Iar interiorul luxos și confortabil, plus senzația antrenantă la condus, fac din cele mai lungi călătorii o bucurie pentru toți pasagerii.

Cu motorul turbo disponibil, Mazda 6 este evaluată la 227 sau 250 de cai putere și oferă sedanului o performanță deosebită. Direcția receptivă, manevrabilitatea agilă și frânele puternice completează Mazda 6, făcând-o una dintre cele mai plăcute și interesante autoturisme de condus din clasa sa.

Un model din 2010 costă în jur de 4.000 de euro, în timp ce ultimul model lansat în 2021 are un preț de pornire de 28.590 euro.

3. Honda Accord

Nu numai că este un model extrem de spațios, cu un portbagaj mare cu 16,7 metri cubi de spațiu de încărcare și un scor de siguranță aproape perfect, de 9,9 din 10, dar Accord este, de asemenea, și extrem de robust și performant. Honda oferă două motoare pentru modelul Accord: un turbocompresor de 1,5 litri cu patru cilindri, care produce 192 de cai putere, și un motor turbocompresor de 2,0 litri cu patru cilindri, evaluat la 252 de cai putere.

Un model din 2015 poate fi cumpărat de pe cautimasina.ro cu aproximativ 18.000 de euro.