brand

Topul celor mai bune mașini fabricate de Opel

Topul celor mai bune mașini fabricate de Opel

Opel nu se numără printre cele mai faimoase mărci germane de mașini, dar asta nu înseamnă că Opel a creat niște vehicule extraordinare de-a lungul timpului.

De-a lungul anilor, Opel a fost afectat de probleme financiare, atât ale lor, cât și ale companiei-mamă, ceea ce le-a determinat să-și schimbe strategia de mai multe ori.

Între luptele financiare, ei au reușit să dezvolte și să producă niște mașini excelente, atât mașini sport de mici dimensiuni, cât și monștrii de raliu care respiră foc. Cu alte cuvinte, au creat de toate, pentru toți. De asemenea, cursele au fost întotdeauna o mare parte a istoriei lor, deși se concentrează în principal pe producerea de mașini de familie mici și mijlocii.

Ți-a plăcut vreunul din modelele de aici? Folosește motorul de căutare cauțimașină.ro și caută-l. Dacă există vreun vehicul cu specificații bune care să se încadreze în bugetul tău de investiție, cu platforma noastră ai toate șansele să-l găsești.

Calibra Turbo

După ce coupe-ul s-a descurcat destul de bine ca mașină sport cu tracțiune față de chilipir, Opel a decis să ducă performanța la un nivel mai înalt.

Adăugarea unui motor turbo la modelul de 2 litri 16V dezvoltat de Cosworth a oferit mașinii o putere sănătoasă de 200 de cai putere care a fost trimisă la toate cele patru roți, o viteză maximă de peste 240 kilometri și un timp foarte decent de la 0 la 100 km pe oră în 6 secunde.

Corsa

Deși prima generație a apărut în 1983, cea de-a doua generație a fost cea care făcut cu adevărat niște lucruri incredibile pentru marca Opel și prin extensie pentru GM.

Corsa este o mașină globală, vândută în număr mare în toată lumea. De asemenea, este disponibil în toate stilurile de caroserie imaginabile, de la hatchback cu trei uși și până la pickup-uri mici, cu o colecție la fel de mare de motoare din care să alegeți.

Kadett B

După ce primul Kadett a fost capturat efectiv de Armata Roșie și transformat într-o mașină economică sovietică postbelică, Opel a dat înapoi cu micul Kadett A, dar atunci când au lansat Kadett B economic, de 1,1 litri, s-a transformat într-un succes uriaș.

Între 1965 și 1973, Opel a vândut doar peste 2 milioane de unități din versiunea de 1,1 litri, dar și-a câștigat și o reputație de fiabilitate solidă pentru economia sa de combustibil.

Ascona 400

Modelul original Ascona era o mașină cu siguranță medie, chiar și pentru epocile mai vechi. Dar Ascona 400 este o cu totul altă poveste.

Mașina de raliu nu a fost doar competitivă, ci și o câștigătoare a campionatului din 1982, când Walter Röhrl a învins celebrul Quattros în zorii erei Grupului B.

Rekord 3.8 CD

Pe scurt, Rekord era o mașină destul de plictisitoare. Așa că producătorii săi au găsit diferite modalități pentru a pune în ea cel mai ca să poate duce mai mult la drum lung.

Rekord nu era și nu a fost niciodată o mașină sport, deși versiunea GSi a încercat să se prefacă una. Mormăitul său high-end a făcut-o o mașină de populară pentru remorcări și, de asemenea, o mașină de familie populară. Era, din toate punctele de vedere, Lotus Carltonul unui sărac.

GT

Din toate punctele de vedere, aceasta este singura mașină sport adevărată creată de Opel. Prin natura sa, este destul de simplă și nu a făcut niciodată progrese tehnologice care să o scoată din anonimat, dar aspectul său a făcut cu siguranță treaba.

Pur și simplu arăta ca o Corvette, dar costă doar o fracțiune din prețul acesteia, și a avut performanțe mai mult decât acceptabile pentru anii 70, ajungând la 100 de kilometri pe oră în 11 secunde și are potențialul de a depăși 185 de kilometri.

Manta 400

După succesul lui Ascona, Opel a dezvoltat Manta, dar și-a concentrat ambițiile de mașină sport mai mult către cursele de pistă, așa că, deși multe echipe au condus Manta în raliuri între 1983 și 1984, Manta 400 avea o platformă mai potrivită pentru cursele rutiere.

Producând aproximativ 300 de cai putere cu ajutorul caroseriei sale ușoare, mașina a fost rapidă, dar în cele din urmă nu a putut să provoace cu adevărat automobile precum Quattros sau Lancia 037 și să le învingă.