brand

Top SUV-uri cu un consum mic

Top SUV-uri cu un consum mic

În ultimul timp tot mai mulți șoferi ”votează” pentru SUV-uri chiar și atunci când au nevoie de o mașină pe care o folosesc mai mult în oraș.

Și există mai multe motive pentru care inclusiv românii optează pentru un astfel de tip de autoturism: garda la sol mai ridicată, condus mai confortabil, spațiu mai mare pentru pasageri sau motoare mai puternice.

Dacă la începuturile lor, SUV-urile erau cunoscute mai mult pentru calitățile enumerate mai sus și veneau la pachet cu întrețineri mai scumpe și un consum mai mare, astăzi, problema nu se mai pune așa.

Producătorii au lansat pe piața SUV-uri care pot concura cu brio din punct de vedere consum chiar cu mașini din clasa mică sau medie care erau cumva ”emblema” autoturismelor de oraș și cu un consum convenabil.

Mai jos îți propunem o listă cu 6 SUV-uri cu un consum mic ce nu depășește 7l/100 km. Modelele le găsești, așa cum te-am obișnuit deja, pe platforma noastră cautimasina.ro.

Peugeot 3008

Modelul surprinde nu numai prin designul încrezător și interiorul sofisticat, ci și prin economia de combustibil. Motorul diesel de 1,6 litri are un consum de 5.1 l/100 km.

Mazda CX-3

Calmă și agilă pentru oraș și spațioasă și versatilă pentru călătorie. Cam așa am putea descrie acest model care îți va transforma fiecare moment într-o experiență inegalabilă. Frumoasă la exterior și elegantă la interior, Mazda CX-3 te va încânta datorită celor mai noi motoare Skyactiv și cu un consum de 4.4 l/100 km.

Suzuki Ignis

Micul SUV urban are nu numai un design simpatic, ci și un motor de 1.2 l, 83 CP cu un consum mixt de doar 5.4 l/100 km.

Volkswagen T-Roc

Cu designul său exterior mai pregnant, un nou nivel de calitate și design la interior și caracteristici tehnice îmbunătățite, noul T-Roc emană încredere în sine și își scoate în evidență personalitatea puternică. Motoarele sale cu puteri cuprinse între 110 și 300 CP au consumuri mixte care variază între 4,2 și 7,8 l/100 km.

Skoda Kodiaq

Practic, ușor de condus și cu un stil prin care se impune, Kodiaq este una dintre cele mai bune alegeri pentru mașinile de familie. Consumul pentru motorul diesel este de aproximativ 6.1 l/100 km.

Renault Kadjar

Este spațios, este eficient, este din ce în ce mai cumpărat de români și are un consum ce variază între 6.2-6.4 l/100 km.

Ford Ecosport

EcoSport vine echipat cu varianta de motorizare premiată 1.0L Ford EcoBoost sau cu varianta de 1.5L Ford EcoBlue diesel. Poți alege între puterile de 95 CP sau 125 CP și te vei bucura de consumuri ce variază între 5,5 și 7 litri/100 km.