Top mașini second hand fiabile cu peste 100.000 km
Dacă ai buget limitat și trebuie să te îndrepți către achiziționarea unei mașini second hand, ai face bine să te informezi bine înainte și să alegi un autoturism fiabil.
O mașină fiabilă care să nu fie prea greu de întreținut și care nu necesită multe reparații costisitoare este cea mai bună investiție. Fiabilitatea unui autovehicul este dată de numărul de defecțiuni și de probleme cu care aceasta se confruntă de-a lungul timpului și de aceea trebuie să fii atent la aceste aspecte atunci când vrei să cumperi o mașină deja rulată.
Mai jos ai o listă cu 10 dintre cele mai fiabile modele de mașini second hand care au depășit 100.000 de km, deci care au o vechime de cel puțin 10 ani.
Vezi care sunt cele mai bune oferte de preț pe cautimasina.ro și achiziționeză viitorul tău autoturism care să te poarte în siguranță pe cât mai multe drumuri.
1. Honda Jazz (2011-2015)
Rata de defecțiune la acest model e de 16.2% și se pare că cele care fac cel mai des probleme sunt dispozitivele de umflare a airbagurilor în cazul unei coliziuni. Acestea pot crea o presiune internă excesivă în cazul activării. Ca urmare, carcasa metalică se poate rupe, provocând propulsarea fragmentelor de metal prin airbag și în compartimentul vehiculului. Acest lucru poate duce la răniri grave sau chiar moartea ocupanților vehiculului.
2. Volkswagen Golf (2006 – 2018)
Golful e cam pe aceeași poziție cu modelul prezentat mai sus, rata de defecțiune înregistrată fiind tot de 16.2%. Acest model are cel mai des probleme cu frânele și suspensia.
3. Toyota RAV4 (2005 – 2016)
Rata de defecțiune înregistrată la acest model este de 16.4% și cele mai mari probleme au fost sesizate la sistemul de prindere al centurilor.
4. Volvo XC60 (2008 – 2016)
Rata de defecțiune este de 16.8%. Rezistența la tracțiune a oțelului cablului de fixare al centurii de siguranță poate scădea cu timpul ceea ce crește riscul de rănire în cazul unui accident.
5. Mazda 3 (2013 – 2018)
Procentul de defecțiuni înregistrate este de 16.9% și cea mai des întâlnită problemă la acest model este supapa de admisie a aerului care se poate bloca într-o poziție închisă din cauza funinginei acumulate în jurul supapei. Acest lucru poate cauza blocarea motorului, crescând riscul unui accident.