brand

Topul celor mai bune automobile crossover hatchback în 2023

Topul celor mai bune automobile crossover hatchback în 2023

Cererea pentru mașini de familie a căror caroserie imită SUV-urile este într-o continuă creștere și niciun segment nu este la fel de competitiv ca cel al automobilelor crossover hatchback.

Cu mulți ani în urmă, niciun producător de mașini care se respectă nu rata ocazia de a lansa cel puțin și un coupe elegant cu două ușor. Din punct de vedere mecanic, aceste mașini sunt în mare parte identice cu hatchback-ul de de dimensiuni medii, dar au un aspect mult mai interesant. Astăzi, doar producătorii de prestigiu insistă cu fabricarea de coupe-uri joase.

Dacă îți dorești ceva care să nu fie prea exotic, dar să fie mai strălucitor decât un SUV mic, există un număr tot mai mare de hatchback-uri practice din care poți să alegi. Iată propuneri echipei: cauțimașină.ro!

Cupra Formentor

Ani de zile, Cupra a fost divizia sportiv a celor de la Seat – la fel cum este „R” acum pentru Volkswagen. Astăzi însă, Cupra este o marcă independentă, cu design unic și o siluetă mai atletică decât automobilele de la Seat.

Formentor nu este primul produs al renașterii operațiunii Cupradar este de departe cel mai convingător, fiind extrem de frumos, surprinzător de spațios, spectaculos de condus și, în general, interesant. Nouă cel puțin ne place destul de mult.

Gama sa de motoare este, de asemenea, practică, cuprinzând diferite motoare pe benzină sau hibride, cu plug-in rapid, Emblematicul model 2.0 TSI, de exemplu, utilizează același sistem de tracțiune integrală și același motor TSI de 2,0 litri ca și noul Golf R. Odată cu viitorul VZ5, Cupra va merge chiar atât de departe încât să introducă motoarele cu cinci cilindri de la Audi în Formentor, deși, chiar și acum Formentor are un motor foarte exotic.

Având prețuri bune în raport cu rivalii mărcii sale premium și cu un interior bine executat (lăsând infotainmentul deoparte), Formentor este un automobil suficient de remarcabil pentru a primi locul din fruntea listei noastre de crossovere de familie – cel puțin pentru moment.

Volkswagen T-Roc

Prima încercare a celor de la Volkswagen de a crea un crossover hatchback este una foarte impresionantă. T-Roc se remarcă printr-un stil elegant, interesant, un interior bine făcut și caracteristici similare cu cele ale unui hatchback mic, mai degrabă decât un SUV propriu-zis.

Nu este la fel de plăcut de condus ca Formentor și nici la fel de practic, iar calitatea interiorului este discutabilă pe alocuri, dar totuși este ușor de recomandat. Mai mult, în curând va beneficia și el de un facelifted, motiv pentru care va deveni probabil și mai atrăgător.

Modelul cu specificații medii nu are un preț mare, dar versiunile similare ale modelelor Skoda Karoq și Seat Ateca sunt totuși puțin mai ieftine. Acestea fiind spuse, niciunul nu oferă un derivat de înaltă performanță, care să rivalizeze cu T-Roc R de 296 CP. În esență, Volkswagen T-Roc este un Golf R mai mare și nouă ne place.

BMW X2

X2 este una dintre cele mai neobișnuite asset-uri la gama de mașini X a mărcii BMW, acele modele foarte practice și numai bune de rulat până la epuizare. Din punct de vedere al construcției sale, BMW X2 este mai mult un hatchback decât crossover, dar asta nu este un lucru rău, pentru că BMW X1 are și al același rol.

Este una dintre primele mașini cu tracțiune pe față de la BMW, dar cei care apreciază condusul ar trebui să pună X2 în fruntea listei lor de variante de luat în calcul în ceea ce privește achiziția unui nou automobil sau undeva pe aproape. În ambele forme turbo, pe benzină și turbodiesel, motoarele de 2,0 litri cu patru cilindri livrează multă putere, într-un stil foarte rafinat. Vârful de gamă X3 M35i este fără îndoială cel mai distractiv de condus, dar pentru sarcinile zilnice, versiunile obișnuite reprezintă un compromis mai bun.

Nici la capitolul direcție nu prea ai de ce să te plângi, în timp ce controlul caroseriei este excelent conform standardelor clasei. Există mai multe alternative practice, dar poate nici una care să fie la fel de convingătoare din punct de vedere dinamic.