brand

Top 5 mărci auto plug-in hybrid cumpărate de români în 2022

Top 5 mărci auto plug-in hybrid cumpărate de români în 2022

Tot mai mulți șoferi români descoperă în ultima vreme facilitățile oferite de mașinile care au ca tehnologie de funcționare metoda plug-in hybrid.

Consumul mai mic de combustibil și autonomia mai mare a bateriei decât în cazul mașinilor full electric par a fi cele mai importante aspecte pentru care șoferii aleg un autoturism cu o astfel de tehnologie.

Înainte de a-ți prezenta un top al celor mai căutate astfel de mărci de mașini de către conaționalii noștri, îți vom descrie pe scurt ce înseamnă acest sistem de propulsie: plug-in hybrid.

Plug-in Hybrid Electric Vehicle, prescurtat PHEV, este o tehnologie auto care are următoarele 2 particularități:

  • Autoturismul este echipat cu două motoare de propulsie, unul termic (benzină, motorină) și unul electric (alimentat de o baterie)
  • Bateria cu care este prevăzută mașina se încarcă atât în timpul frânării, cât și în stațiile de încărcare sau la o priză casnică

Conform APIA (Asociația Producătorilor Români de Autoturisme), iată care este top 5 mărci auto plug-in hybrid cumpărate de români în primele patru luni ale lui 2022:

1. Toyota

Cunoscuți ca pioneri în domeniu încă din 1997 când au lansat pe piață prima mașină full hybrid din lume produsa în serie, în prezent cei de la Toyota, au cea mai mare gamă de vehicule electrificate, cu planuri pentru lansarea a 40 de autovehicule electrice noi sau actualizate pana în 2025. Cu opțiunile de tehnologie hibrid, plug-in hibrid, tehnologie bazată pe hidrogen sau electrică, cu siguranță vei găsi ceva pe placul tău.

Cele mai recente modele de plug-in hybrid lansate în 2022 sunt RAV4 și Prius.

2. Hyundai

Marca coreeană Hyundai vine tare din spate cu modele plug-in hybrid din ce în ce mai sofisticate și mai apreciate de către public.

Unul dintre cele mai interesante modele este Ioniq Plug-in care atunci când propulsorul electric și cel GDi funcționează simultan, mașina demarează cu 141 CP. Modelul poate folosi și propulsia complet electrică sau cea doar pe baza de carburant, tranziția între modurile de propulsie fiind aproape imperceptibilă. În modul complet electric, modelul are o autonomie de 66 km datorită bateriei litiu-ion de 8,9 kW/ h.

Dacă îți dorești un SUV, Hyundai Tucson sau Santa Fe pot fi alegerile potrivite pentru tine.

3. Ford

Tehnologia hibridă avansată a Ford este conceputa pentru a oferi o abordare mai curată, mai silențioasă și mai rafinata a condusului SUV-urilor. Noul Kuga este disponibil în trei versiuni de vehicule electrificate: Ford Kuga EcoBlue Mild Hybrid, Kuga Hybrid cu auto-încarcare si Kuga Plug-in Hybrid și dacă apuci să îl conduci, probabil vei fi plăcut impresionat de performanțele sale. Varianta Kuga plug-in hybrid oferă o autonomie de până la 64 km.

4. Honda

Noul CR-V Hybrid este un model dinamic, silențios și eficient datorită tehnologiei e:HEV ce oferă trei moduri de condus: ELECTRIC, HYBRID și ENGINE. Propulsat de un motor electric de 184 CP, noul CR-V Hybrid setează un nou standard de eficiență, cu un consum mixt de 6.6 l/100/km.

5. Renault

Renault Captur E-Tech Plug-In Hybrid se prezintă ca cel mai dorit SUV urban, acum în varianta hibrid reîncărcabil. Datorită grupului motopropulsor hibrid reîncărcabil, poți conduce Captur în modul electric în timpul săptămânii ce are o autonomie de până la 50 km, încărcându-l zilnic, și în modul hibrid în timpul călătoriilor mai lungi.