brand

Cele mai cautate 5 mașini in acest an

Au trecut aproape trei luni din acest an atipic și ne-am gandit sa facem un top cu cele mai cautate cinci mașini in 2021. Ne-am hotarat sa facem acest lucru deoarece am vrea sa intelegem care sunt dorintele actuale ale romanilor și cum se compara ele cu cele de la nivel european.

Am folosit platforma noastra de cautare pentru a extrage datele necesare pentru acest top și am fost placut impresionati de faptul ca utilizatorii, cel putin cei ai platformei noastre, nu cauta "epave", cea mai veche masina din acest top fiind fabricata in 2014.

In ceea ce priveste trendul pentru migrarea spre SUV-uri, romanii se alinieaza cu el, astfel trei din cele 5 mașini din acest top sunt SUV-uri - unele premium altele mai ieftine. Un alt aspect interesant și care confirma stereotipurile este faptul ca in top 5 nu exista nicio masina autohtona și ca romanii inca prefera masinile second hand.

5. Toyota Rav-4 2019 - prezent

Toyota Rav-4 2019

Incepem topul cu cea mai cautata masina japoneza din acest inceput de an, Toyota Rav-4. Totodata aceasta masina este și printre putinele mașini noi pe care utilizatorii nostri le-au cautat, majoritatea cautand un model fabricat cel putin in 2019.

Un alt aspect interesant pe care l-am observat atunci cand am mai publicat anunțuri și articole pe pagina noastra de Facebook este acela ca Toyota Rav-4 are foarte multi fani care apreciaza cel mai mult fiabilitatea acestor modele.

4. Volvo XC60 2014 - 2017

Volvo XC60

Am observat un interes foarte mare pentru versiunea anterioara de Volvo XC60, mai ales pentru modele intre 2014 - 2017. De fiecare data cand am postat un anunt pe Facebook cu o astfel de masina, acesta a strans rapid foarte multe vizualizari și comentari, și pe buna dreptate deoarece este un SUV frumos la exterios și luxos la interior.

Atat Toyota Rav-4 cat și Volvo XC60 au fost printre cele mai recomandate SUV-uri pentru topul nostru cu cele mai bune SUV-uri second-hand pe care poti sa le achizitionezi acum.

3. Skoda Superb 2016 - prezent

Skoda Superb

Iesim putin din teritoriul SUV-urilor și ne intalnim cu Skoda Superb, limuzina pe care tot mai multi romani incep sa o descopere și sa o aprecieze. Cu un interior luxos, platforma de Passat și spatiu interior de limuzina de lux, Superb atrage tot mai multa lume, furand in ultima vreme chiar clientii varului sau german.

Dupa cum am spus, Skoda Superb a reusit, cel putin pana in acest moment, sa atraga mai multi clienti decat comunul Passat.

2. Renault Kadjar 2015 - prezent

Renault Kadjar

Cel mai cautat SUV de catre clientii CautiMasina este Renault Kadjar și este aproape cea mai buna masina de familie second-hand pe care o puteti cumpara in acest moment datorita mix-ului perfect dintre motorizari excelenete, design reusit și spatiu interior vast.

Renault Kadjar este SUV-ul celor de la Renault care a reusit sa starneasca interesul cumparatorilor pentru categoria SUV a producatorului.

1. Skoda Octavia 2014 - 2019

Skoda Octavia

Pe primul loc in topul nostru gasim Skoda Octavia, masina ce pare ca ofera cel mai bun raport calitate/pret de pe piata la momentul actual. Ce este interesant este ca nu doar modelele din intervalul 2014 - 2019 sunt cautate, ci și noua Skoda Octavia este aproape la fel de cautata (in momentul de fata Skoda Octavia ocupa primele doua locuri in topul cautarilor, pe primul loc fiind modelele second-hand și dupa cele noi).

Skoda Octavia este unul dintre cele mai importante și de luat în seamă modele din gama sa, iar românii o aleg constant ca achiziție. Este privită atât ca un model perfect pentru familie, cât și pentru cei care sunt singuri dar care își doresc o mașină spațioasă și cu un design destul de atrăgător. Popularitatea de care se bucură este dată de faptul că modelul este foarte bine dotat din punct de vedere tehnic, poate fi găsit la prețuri extrem de accesibile și se întreține destul de ușor.

Cele mai noi articole

Când vine vorba de mașini: noi sau vechi, asta este întrebarea!
Top 5 cele mai bune hatchback-uri second hand sub 10.000 euro
Cele mai puternice sedan-uri noi sub 40.000 euro