brand

Când vine vorba de mașini: noi sau vechi, asta este întrebarea!

cautimasina

Te-ai hotărât să investești într-o mașină, dar nu știi ce să alegi dintre un automobil proaspăt ieșit din fabrică și unul deja rulat? În lista următoare am strâns laolaltă motive pro și contra ambelor tipuri de investiții. Citește-le cu atenție și fă apoi o alegere în cunoștință de cauză!

Piața auto din ziua de azi oferă atât de multe alternative încât, pe de-o parte, în loc să ne simplifice existența, aceasta realitate ne-o complică deoarece, cu cât numărul de oferte este mai generos, cu atât ne este mai greu să ne hotărâm la o singură variantă.

Un amănunt care simplifică radical misiunea de găsire a unei mașini potrivite este bugetul sau posibilitatea obținerii unui împrumut bancar. Dacă nu ai suficienți de mulți bani pentru a cumpăra o mașină nouă care îți place, un automobil second hand este întotdeauna a doua cea mai bună opțiune. Dar pe de altă parte, dacă poți investi într-o mașină nouă și să-ți mai rămână și suficienți bani pentru combustibilul și întreținerea acesteia, atunci aceasta ar trebui să fie și alegerea ta.

Principalele avantaje ale unei mașini noi

Unul din primele avantaje al investiției într-o mașină nouă este acela că ea vine la pachet cu o garanție. Cu puțin noroc, odată ce ți-ai cumpărat o astfel de mașină poți să stai liniștit în legătură cu întreținerea ei pentru câțiva ani, mai ales dacă respecți perioadele corespunzătoare de revizie. De asemenea, în funcție de dealerul de la care vrei să o cumperi, s-ar putea să ți se propună niște oferte de finanțare mai avantajoase decât cele pe care le poți obține accesând un împrumut clasic de la bancă.

Încă un avantaj de care poți profita doar dacă investești într-o mașină nouă este faptul că poți beneficia de tehnologia de ultimă oră, fără a face investiții suplimentare. Asta înseamnă că mașina ta va polua mai puțin, dar se va putea și conduce mai ușor. De asemenea, dacă invesești într-un hibrid ai toate șansele să economisești și în ceea ce privește combustibilul necesar săptămână de săptămână.

Nu în ultimul rând, mașinile noi sunt mașini smart. Calculatoarele acestora se conectează mult mai rapid la telefonul tău mobil și din acest motiv experiența de condus se transformă într-o plăcere pură.

Principalele avantaje ale unei mașini vechi

Trebuie să amintim ca prim avantaj al unei mașini vechi faptul că nu tu, ci o altă persoană a fost afectată de cea mai puternică perioadă de depreciere a mașinii în cauză. Conform statisticilor, se pare că valoarea unei mașini noi se depreciază cu 30% doar în primul an de condus și din acest motiv, cu toate că este aproape nouă, ea nu mai poate fi revândută în următorul an cu mai mult de 70% din prețul de achiziție. De aceea, unele persoane consideră că a numi o mașină o investiție nu este deloc o formulare corecte doarece valoarea unui bun în care ai investit ar trebui să crească, în timp ce valoarea unui automobil, odată cu trecerea timpului, doar se depreciază.

Tot legat de mașinile vechi mai putem spune că este mult mai simplu și mai rapid să strângi banii necesari investiției. Din motivul descris mai sus, chiar și cele mai bune mașini de pe piață, odată ce și-au început cariera, nu mai costă nici pe departe atât cât costau când au ieșit din fabrică și de aceea sunt accesibile oricui.

Nu în ultimul rând, dacă ești dispus să iei în calcul investiția într-o mașină rulată, merită să-ți spunem că ai mai multe opțiuni. Dacă bugetul de care dispui nu-ți dă voie să visezi decât la mașini românești când vine vorba de mașini noi, în cazul mașinilor vechi, cu aceeași bani pe care i-ai da pe o Dacia Logan nouă, îndrăznești să te orientezi și către mașini străine. Mai mult, dacă folosești și un agregator de anunțuri precum CautiMasina și urmărești ofertele promoționale postate acolo, șansele să te alegi cu o mașină rulată, dar la fel de bună ca una nouă, sunt foarte mari.

Cele mai noi articole

Cele mai cautate 5 mașini in acest an
6 Motive pentru care să folosești un agregator de anunțuri atunci când cauți o mașină second hand
Top 5 cele mai bune hatchback-uri second hand sub 10.000 euro