brand

Top 15 cele mai căutate SUV-uri mici și crossovere în 2022

Top 15 cele mai căutate SUV-uri mici și crossovere în 2022

În ultimii ani clasa SUV-urilor de dimensiuni mici și crossover-urile a fost una dintre cele mai performante din întreaga industrie auto europeană. Cele mai multe modele compacte sunt prevăzute cu caroserie de tip hatchback pentru că acestea oferă un spațiu ideal în habitaclu și mai mult spațiu de depozitare decât un sedan. Clasa de autoturisme compacte este una care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani, ca răspuns la cererea tot mai mare însă se pare că anul 2022 a venit și cu câteva surprize în ceea ce privește acest segment.

Trendul de creștere s-a menținut și în primul trimestru din 2022, cota pe piața auto europeană crescând cu 2.6%, ajungând la la un procent total de 10.8%, fiind pentru prima dată când acest segment atinge o cotă de două cifre.

Ți-am pregătit o listă cu 15 dintre cele mai căutate SUV-uri de dimensiuni mici și crossovere care au fost cumpărate de șoferii europeni în perioada ianuarie-aprilie 2022, datele fiind oferite de site-ul carsalesbase.com.

Dacă și tu ești în căutarea unui model din această clasă nu ar fi rău să arunci un ochi pe lista pregătită și bineînțeles să cauți cele mai bune oferte pe platforma noastră cautimasina.ro.

Nu numai că îți oferim toate anunțurile cu vânzări auto postate în peste 160 de site-uri de profil, dar pentru fiecare mașină pe care o vei găsi pe cautimasina.ro, fie că e nouă sau second hand, vei avea gratis analize despre depreciere, kilometraj, preț, consum, siguranță și chiar posibilitatea de a verifica istoricul auto.

Top 15 cele mai Top 10 cele mai căutate SUV-uri mici și crossovere în 2022:

 1. Ford Mustang Mach-E
 2. Audi Q4
 3. Kia EV6
 4. Mazda CX-5
 5. Skoda Enyaq
 6. Hyundai Ioniq 5
 7. Volkswagen ID.4
 8. Peugeot 5008
 9. BMW X3
 10. Skoda Kodiaq
 11. Volvo XC60
 12. Mercedes-Benz GLC
 13. Toyota RAV4
 14. Tesla Model Y
 15. Ford Kuga