brand

Top 10 cele mai nefiabile mașini din ultimii 5 ani

Top 10 cele mai nefiabile mașini din ultimii 5 ani

Am tot vorbit în articolele anterioare de topuri cu cele mai bune mașini pe care le putem cumpăra, fie că ne referim la cele noi, fie că am luat în calcul autoturisme deja rulate.

Și cum mașinile sunt privite mai ales ca o necesitate și ca bunuri ce consuma bani decât să producă, este important să știm și de ce autoturisme să ne referim.

De aceea, în materialul de astăzi vă propunem un top 10 cu cele mai nefiabile mașini din ultimii 5 ani realizat de britanicii de la Whatcar, ca să știm de ce să ne referim dacă nu vrem să stăm prea mult în service sau să cheltuim prea mulți ani cu reparațiile.

Topul este realizat pe baza review-urilor făcute de proprietari.

Vezi și tu care dintre modele sunt la vânzare sau caută-l pe cel preferat de tine pe platforma noastră cautimasina.ro.

10. Renault ZOE (2013 - prezent)

Deși este unul dintre modelele preferate de oraș, se pare că Zoe nu e neapărat și cel mai ”drăguț” din punct de vedere rezistență. Primește un rating de fiabilitate din partea posesorilor de 82,3%, multe dintre problemele raportate fiind pe partea electrică.

9. Opel Astra diesel (2015 - prezent)

Deși este o mașină de buget și este preferată și de șoferii români, varianta de Astra pe motorină se pare că are cu 10% mai multe probleme decât varianta pe benzină. 25% dintre probleme au fost înregistrate la sistemul de frânare și 1 din 5 mașini au avut probleme la motor sau transmisie. A primit un rating de 82.3%.

8. Nissan Qashqai benzină (2014 - prezent)

Qashqai este cunoscut ca fiind nu tocmai fiabil și se pare că cele pe benzină sunt chiar mai problematice decât cele pe diesel. Posesorii care au participat la studiu au raportat în proporție de 24% că mașinile au avut probleme cu bateria și 6% cu sistemul de frânare, motor sau transmisie.

7. Land Rover Discovery Sport (2014 - prezent)

Deși are o alură impresionantă și atrage priviri, modelul nu stă tocmai bine la capitolul fiabilibroken_down_car. Deci am putea spune că dacă nu ai bugetul necesar pentru eventualele reparații, ar fi mai bine să te orientezi către altceva. A primit un rating de fiabilitate de 81.9% și șoferii au susținut că au avut cele mai multe probleme la sistemul de direcție.

6. Renault Kadjar (2015 – prezent)

A primit un rating de fiabilitate de 81.3% și cele mai multe probleme au avut legătură cu partea electrică.

5. Ford Edge (2017 - prezent)

Deși Ford are o reputație bună în ceea ce privește fiabilitatea în general, se pare că la acest model ar mai fi putut fi lucrat puțin. Edge a primit din partea posesorilor un rating de fiabilitate de 80.7% și cele mai multe dintre mașini au avut probleme pe partea electrică și la instalația de aer condiționat.

Promoveaza-ti parcul auto online!

Promovează-te inteligent! CautiMasina.ro se asigura ca ajungi la clienţi potriviţi

4. Range Rover Evoque (2011 - 2019)

Mulți dintre șoferi și-au dorit la un moment dat un Range Rover și asta mai ales că are un design cu adevărat reușit pentru un SUV. Nu stă însă la fel de bine și la fiabilitate: a primit un rating de fiabilitate de 78.4%.

3. Jeep Renegade (2015 - prezent)

Peste 50% dintre proprietari au raportat probleme, fiind un model plin de erori pe partea electrică, unii spunând că navigația și display-ul s-au oprit, blocat sau chiar nu au mai funcționat în niciun fel. A primit un rating de fiabilitate de 77.1%.

2. Nissan X-Trail (2014- prezent)

39% dintre participanții la studiu au raportat că au stat cu mașina în service. A primit un rating de fiabilitate de numai 77.1%.

1. Range Rover (2013 - prezent)

Range Rover stă chiar mai prost la capitolul fiabilitate decât fratele lui Evoque, modelul primind un rating de fiabilitate de doar 69.3%. Cele mai multe probleme au fost raportate la baterie, cutie sau sistemul de suspensie.