brand

Anvelopele eco – cum diferă de anvelopele obișnuite? Ce avantaje oferă?

Anvelopele eco – cum diferă de anvelopele obișnuite? Ce avantaje oferă?

În ultimul timp, vedem cum mișcările ecologice acaparează aproape toate ariile vieților noastre, de la ceea ce mâncăm, produsele cu care ne curățăm casele, hainele pe care le purtăm și până la obiceiurile noastre la volan. Din ce în ce mai multe persoane devin dornice să participe la acțiuni ecologice, susținând reciclarea și consumul cu responsabilitate a resurselor naturale.

Ce sunt anvelopele eco și cum sunt fabricate?

Iată că anvelopele eco își fac loc în viețile noastre și poate că ați auzit deja de termenul „anvelopă verde”, care se referă la o nouă generație de anvelope ecologice, disponibile pe piața europeană. Noua legislație a UE a impus afișarea unui rating ecologic pe fiecare tip de anvelope noi vândute. Prin urmare, puteți lua decizii informate. Îi puteți spune anvelopă verde, anvelopă eco sau anvelope reconstruite. Cert este că rating-ul ecologic al fiecărui model de anvelope se bazează pe eficiența consumului de combustibil, aderența pe terenul umed și pe zgomot. Tehnologia anvelopelor reconstruite se concentrează în mare măsură pe eficiența consumului de combustibil. Anvelopele ecologice conțin peste 200 de ingrediente și mai mult de 20 de tipuri diferite de cauciuc – fiecare cu propriile caracteristici. Aceste anvelope ecologice folosesc, de asemenea, un tip special de cauciuc în blocurile benzii de rulare pentru a reține mai multă energie în timpul mersului. Asta înseamnă o rezistență mai mică la rulare și, prin urmare, motorul muncește mai puțin la rotirea anvelopei.

Ce avantaje oferă anvelopele verzi?

Rezistența la rulare a unei anvelope poate reprezenta până la 30% din consumul de combustibil al unui vehicul și un sfert din emisiile sale de CO2. Cu cât anvelopele sunt mai eficiente, cu atât puteți reduce amprenta de carbon a propriului vehicul. Se estimează că anvelopele reconstruite pot reduce amprenta de carbon a unui vehicul chiar și cu 300 de kg pe an. Există, deja, foarte multe dovezi că anvelopele reconstruite funcționează. De exemplu, anvelopele Radburg prezintă propriile lor estimări realizate în comparație cu anvelopele chinezești și cu anvelopele de la producători de renume. La rândul lor, cercetările efectuate de specialiștii de la Universitatea din Munchen au demonstrat că o familie care călătorește aproape 32.000 de km pe an într-un vehicul obișnuit își poate reduce, în medie, factura de combustibil cu mai bine de 1200 lei. Tot conform cercetărilor și testelor efectuate, anvelopele reconstruite oferă rezultate mai bune în comparație cu anvelopele universale. Mai precis, în comparație cu anvelopele standard sau premium, anvelopele reconstruite pot reduce distanța de frânare cu minim 30% fata de anvelopele standard si cu cel putin 10% fata de anvelopele premium. Cu alte cuvinte, optând pentru anvelope eco, beneficiați de o mașină mai performantă și mai sigură, faceți economii substanțiale pe termen lung și adoptați un stil de viață mai sustenabil.

Dacă toți șoferii ar urma exemplul și ar face trecerea la anvelope eco, am fi cu toții mai în siguranță și lumea ar fi mult mai verde. Echiparea tuturor mașinilor cu anvelope reconstruite ar putea economisi până la 20 de miliarde de litri de combustibil pe an și ar reduce emisiile de CO2 la nivel mondial cu 50 de milioane de tone.