brand

Noutățile Rabla 2022: cum poți să cumperi mașini noi cu bani mai puțini

Noutățile Rabla 2022: cum poți să cumperi mașini noi cu bani mai puțini

Parcul auto din România este dominat de mașini second hand, unele dintre ele având chiar și mai mult de 15 ani vechime. În acest context, pentru înnoirea parcului și pentru a reduce poluarea, Ministerul Mediului și Administrația Fondului de Mediu au demarat acum ceva ani Programul Rabla.

Programul Rabla are câteva condiții iar noutatea anului 2022 este aceea că începând cu acest an se vor putea casa două autoturisme vechi, nu doar unul așa cum era prevăzut până acum.

Programul Rabla 2022 alcătuit din Rabla Clasic și Rabla Plus este programat pentru a începe pe 4 februarie și va fi valabil până în 2024.

Ne-am interesat și noi care sunt condițiile pentru a obține tichetele cât mai curând. Găsești o mulțime de anunțuri cu mașini noi pe platforma noastră, cautimasina.ro și suntem siguri că îți poți găsi preferata, alocând un buget mai mic dacă te înscrii și în program.

Iată care sunt noutățile Programului Rabla 2022:

1. Programul Rabla 2022 permite casarea unui autoturism care are o vechime de cel puțin șase ani de la data fabricației sau a primei înmatriculări în România.

2. Programul Rabla 2022 permite casarea a două autoturisme vechi, față de unul așa cum era prevăzut până acum.

3. Este supus dezbaterii un proiect prin care proprietarii care renunță la rable să primească pentru ele aproximativ 3.000 de lei, fără să fie obligați să cumpere un vehicul nou.

4. Cei care vor să achiziționeze un autoturism nou prin programul Rabla Clasic vor primi o primă de casare de 6.000 de lei și un bonus de vechime de 1.500 de lei dacă mașina este mai veche de 15 ani. Astfel, pentru o singură mașină suma totală obținută va fi de 7.500 de lei, iar pentru două mașini, suma este de 12.000 de lei. În cazul casării a două mașini se acordă o primă de casare de 9000 de lei și câte două ecobonusuri de 1500 de lei pentru vechime, dacă este cazul.

5. Cei care optează pentru o maşină electrică sau hybrid cu tehnologia Plug-in primesc, pe lângă prima de casare, şi un bonus de 45.000 de lei, respectiv 20.000 de lei.

6. Valabilitatea notei de înscriere va fi de 300 de zile de la eliberare, față de 240 de zile ca până acum. Termenul de 60 de zile de casare sau radiere al mașinilor vechi este eliminat, iar clienții pot cere să fie casate sau radiate vehiculele lor vechi până la momentul emiterii facturii autovehiculului nou.