brand

Noul Volkswagen Tiguan va fi lansat în toamna lui 2023, fără o variantă electrică

Noul Volkswagen Tiguan va fi lansat în toamna lui 2023, fără o variantă electrică

In toamna anului 2023, o nouă generație a modelului Volkswagen Tiguan va fi lansată, bazată pe platforma MQB, cu motoare clasice și PHEV, dar fără posibilitatea de a avea o versiune electrică.

De la momentul lansării sale din toamna anului 2007, VW Tiguan s-a bucurat de un succes incredibil, cu peste 2,35 milioane de modele vândute. Din acest motiv, VW nu intenționează să renunțe la acest model chiar și în contextul implementării noilor norme Euro 7.

În ultima vreme circulau zvonuri și fotografii de spionaj cu privire la un posibil VW Tiguan electric. Cu toate acestea, sursele interne ale Volkswagen au anunțat că această versiune nu va fi disponibilă la generația următoare. Oliver Blume, noul șef al Grupului VW, a afirmat că nu vrea să renunțe la nume ca Golf și Tiguan. Acest lucru nu înseamnă că în viitor nu va exista un Tiguan electric, mai ales după interzicerea motorului termic în Europa, după anul 2035.

A treia generație se va baza pe motoare cu patru cilindri pe benzină 1.5 TSI și 2.0 TSI și diesel de 2 litri. De asemenea, Volkswagen își va îmbunătăți sistemul PHEV, dotat cu un motor termic de 1,4 litri și un motor electric, care a fost criticat pentru lipsa de rafinament și care a pierdut în testele comparative cu noile Hyundai Tucson și Kia Sportage. Toate motorizările convenționale vor avea un sistem mild hybrid pe 48V și vor respecta normele Euro 7.

Design-ul frontal al noului Tiguan a fost complet schimbat, iar grila superioară a radiatorului este foarte subțire și farurile sunt alungite, încorporate în grilă. Partea de jos a grilajului a fost inspirată de cea a lui Golf, iar prizele laterale de aer sunt mai vizibile, înconjurate de o rama neagră lucioasă. Conturul înalt al centurii caroseriei și marginea care unește colțurile farurilor cu stopurile s-a păstrat în noul Tiguan.

Despre interiorul VW Golf, ID.3 și ID.4 se știu puține lucruri, ce au fost aspru criticate din cauza lipsei iluminării la butoanele de volum și temperatură și problemelor de soft. VW se pregătește să îmbunătățească ergonomia lui ID.3 în această primăvară și sperăm că problemele vor fi rezolvate și pentru Tiguanul nou.