brand

MG Motor acum și în România

MG Motor acum și în România

MG Motor, o marcă cu o istorie bogată în industria auto, și-a făcut intrarea oficială pe piața românească. Acesta este un pas important pentru companie, care se extinde continuu pe piața europeană, iar acum își deschide porțile și către iubitorii de automobile din România. Aceasta este o veste bună pentru amatorii de mașini, care vor avea la dispoziție o gamă largă de modele MG.

România este a 23-a piață europeană și a 9-a țară din centrul și estul Europei care se bucură de prezența MG Motor. Aceasta urmează după lansări de succes în Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Republica Cehă, Slovacia, Macedonia și Grecia.

Parteneriatul cu Quantum Auto Max

Începutul vânzărilor MG în România a fost oficializat prin semnarea unui contract de distribuție cu Quantum Auto Max, un importator român. Acest parteneriat va asigura disponibilitatea modelelor MG pe întreg teritoriul țării.

Reteaua de concesionari

Quantum Auto Max a dezvoltat deja o rețea națională de 23 de concesionari MG, care vor oferi nu doar vânzări de autovehicule, ci și servicii post-vânzare. Acest lucru asigură că clienții vor avea acces facil la suportul necesar după achiziționarea unui vehicul MG.

Gama de modele disponibile

Gama de modele MG disponibilă pe piața românească este caracterizată prin accesibilitate și un raport preț-calitate imbatabil. Aceasta include două modele electrice, MG4 EV și MG ZS EV, un model plug-in hybrid, MG EHS, și două modele termice, MG ZS și MG HS. În viitor, MG intenționează să adauge în gama sa modelele Cyberster, MG5 și Marvel R.

Garanția Triple 7 Care

Unul dintre avantajele majore ale achiziționării unui vehicul MG este garanția extinsă "Triple 7 Care". Aceasta include 7 ani de garanție, 7 ani de asistență rutieră gratuită și 7 ani de inspecții tehnice anuale gratuite.

Creșterea MG Motor în Europa

MG Motor Europe a înregistrat o creștere continuă a vânzărilor de la începutul operațiunilor sale în 2019. În septembrie anul acesta, compania a înregistrat peste 26.500 de unități înmatriculate în Europa, marcând o creștere de 91% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această creștere impresionantă a plasat MG peste concurenți importanți precum Suzuki, Mazda și Mini.

Succesul modelului MG 4

Modelul electric MG 4 a fost al doilea cel mai vândut vehicul electric în Europa în ultima lună, cu peste 57.800 de unități înregistrate de la lansarea sa în septembrie 2022. Acest succes reprezintă o validare a strategiei MG de a se concentra pe vehicule electrice atractive, care să răspundă nevoilor șoferilor europeni.

Istoria și viitorul MG

Începând din 2007, MG este una dintre mărcile SAIC Motor, unul dintre cei mai mari zece producători de automobile din lume. Compania are parteneriate cu Volkswagen Group și General Motors și vinde un număr mare de mașini în China. Cu toate acestea, MG își menține angajamentul de a oferi autovehicule accesibile și de înaltă calitate pe piețele din întreaga lume.

Test Drive cu modelele MG

La lansarea oficială a mărcii MG în România, am avut ocazia de a testa mai multe modele ale producătorului. Experiența a fost una plăcută și am fost impresionați de performanțele oferite de aceste vehicule. În următoarele secțiuni, vă vom prezenta impresiile noastre despre fiecare model în parte.

MG ZS

Modelul MG ZS este un SUV de segment B care se compară favorabil cu Dacia Duster. Cutia de viteze Aisin cu 6 trepte și convertizor de cuplu reacționează bine, iar motorul turbo cu 3 cilindri de 1 litru se integrează armonios cu aceasta. Consumul înregistrat pe un traseu de test de 35 km a fost de 7,5 l/100 km.

Concluzie

Intrarea MG Motor pe piața românească aduce o gamă largă de opțiuni pentru iubitorii de mașini. Compania oferă o varietate de modele, de la automobile electrice la cele termice, toate caracterizate prin accesibilitate și un raport preț-calitate imbatabil. Cu o rețea extinsă de dealeri și o garanție generoasă, MG Motor se pregătește să cucerească piața auto din România.