brand

Ce mașini electrice poți găsi în gamele celor mai populare branduri auto

Ce mașini electrice poți găsi în gamele celor mai populare branduri auto

Cum mașinile electrice sunt din ce în ce mai căutate și pe piața din România, ne-am gândit să îți facem o listă cu modelele aflate în gama una dintre cele mai populare branduri auto.

Vezi care sunt favoritele tale și găsește cele mai bune oferte de preț pe platforma noastră cautimasina.ro.

Audi

Audi a intrat în era electrificării în 2018 odată cu lansarea SUV-ului e-tron. Sportiv, fiabil și sigur, modelul și-a câștigat rapid simpatizanți. Ulterior, i-au urmat și alte modele: sportback, S și variante quattro. Audi e-tron quattro nu este doar un automobil sportiv, ci și un automobil practic pentru utilizarea cotidiană. Cele două motoare electrice ale sale asigură performanțe dinamice impresionante și manevrabilitate agilă, calități susținute și de tracțiunea integrală electrică.

Modelele complet electrice Audi disponibile pentru piața din România în 2022 sunt:

 • e-tron
 • e-tron Sportback
 • e-tron S
 • e-tron S Sportback
 • e-tron GT quattro
 • RS e-tron GT
 • Q4 e-tron
 • Q4 Sportback e-tron

BMW

Lansat încă din 2013, BMW a convins peste 200.000 de clienți cu modelul i3. În anii ce au urmat, BMW a perfecționat din ce în ce mai mult modelele sale electrice. Gama BMW de autoturisme electrice se poate defini foarte simplu: ”100% electric. 100% plăcere de a conduce. 100% BMW”.

Modelele electrice de la BMW disponibile pe piața din România sunt:

 • iX
 • iX M60
 • i4
 • i4 M50
 • iX3
 • i7 xDrive60

Citroen

Cu modelul e-C4, Citroën reinventează berlina compactă. Noul ë-C4 ELECTRIC marchează o nouă etapă a ofensivei electrice: modelul întruchipează mobilitatea electrică tehnologică și modernă, în serviciul confortului și al utilizării polivalente: mobilitatea în clasa ë-Confort.

Noul Citroën ë-C4 ELECTRIC îți permite să rulezi zilnic în modul electric, perfect izolat de drum și de lumea exterioară, în deplină relaxare, ca într-un cocon : toate imperfecțiunile drumului sunt filtrate. Funcționarea silențioasă, mișcarea fluidă a vehiculului, plăcerea la condus, suspensia “catifelată”, scaunele Advanced Comfort confortabile, absența vibrațiilor la bord, ergonomia și utilizarea simplificată a interfețelor și serviciilor dedicate contribuie la un plus de confort la bord, pentru toți pasagerii.

Dacia

Odată cu lansarea modelului Spring, Dacia se remarcă printr-un stil dinamic și o motorizare 100% electrică. Acest vehicul dispune de toate calitățile specifice mărcii Dacia pentru un plus de fiabilitate în utilizarea zilnică. Noul Spring dispune de o autonomie de până la 230 km în ciclu WLTP mixt* și de până la 314 km în ciclu WLTP urban. Complet încărcată, bateria sa compactă (26,8 kWh) asigură autonomia necesară pentru deplasări în oraș pe parcursul întregii săptămâni.

Fiat

Fiat trece și el pe piața electrificării odată cu lansarea modelului Fiat 500 electric pe care îl poți achiziționa în 3 versiuni de caroserie.

Ford

Ford a ales ca primul său model 100% electric să fie SUV-ul legendar Mustang Mach-E.

Hyundai

În portofoliul acestui brand sunt disponibile trei modele: Ioniq electric, Kona Electric sau noul Ioniq 5.

Honda

Honda are un singur model electric, o mașină perfectă pentru oraș, Honda e.

Kia

Kia are 3 modele 100% electrice și caută să îmbunătățească constant această gamă. Poți opta între: Kia Soul EV, e-Niro și EV6.

Mazda

Singurul model disponibil și în 2022 de la Mazda este SUV-ul Mazda MX-30.

Mercedes Benz

Toate modelele electrice din gama Mercedes Benz trec sub-brandul Mercedes-EQ, producătorul german având cea mai generoasă ofertă de pe piață.

Intrarea în gamă se face cu EQA, un SUV electric de clasă compactă lansat la început de 2021. Urmează Mercedes-EQ EQB, tot un SUV compact, dar care poate fi echipat cu până la 7 locuri. Pentru segmentul mediu, Mercedes a pregătit EQC. Vârful de gamă în materie de modele electrice se numește EQS, adică limuzina S electrică. Recent, Mercedes a deschis comenzile și pentru EQE, care practic este un Clasa E cu propulsie electrică.

Tesla

În acest moment, în gama Tesla există 4 modele care pot fi comandate: Model 3, Model Y, Model X și Model S.

Volkswagen

Brandul german este prezent pe piață cu 3 modele: hatchback-ul ID.3 și SUV-urile ID.4 și ID.5.