brand

Porsche Boxster și alte câteva mașini de lux care sunt chiar ieftine dacă le cumperi second hand

Porsche Boxster și alte câteva mașini de lux care sunt chiar ieftine dacă le cumperi second hand

Știai că valoarea unei mașini scade la doar 70% după doar un an de la cumpărare? Iar când vine vorba de mașinile de lux, sport, situația este chiar și mai drastică. Mașinile au tendința de a se deprecia de-a lungul anilor. Un model care merita foarte mulți bani acum doar câțiva ani poate fi cumpărat în prezent la jumătate sau chiar o treime din preț. Orice mașină se devalorizează în timp, cu excepția cazului în care vorbim de cazuri rare, cum ar fi neprețuitul clasic: Ferrari 250 GTO.

De faptul că mașinile evoluează continuu, iar producătorii de automobile nu contenesc să creeze versiuni noi, beneficiază în cele din urmă cei care investesc în mașini la mâna a doua. Acum, este posibil să găsești pietre prețioase neșlefuite, la prețuri de nimic. Hai să-ți prezentăm câteva mașini sport de lux, care sunt în stare impecabilă, au un preț rezonabil, și poți să le cumperi chiar ieftin, mai ales dacă folosești platforma cauțimașină.ro pentru a găsi cel mai convenabil exemplar.

Audi TT din anul 2000 - aproximativ 6000 de euro

Dacă ești în căutarea unui exemplar sport rapid și distractiv de condus cu 2 uși, să știi că Audi TT este un model foarte popular pe piața second hand, așa că ai de unde alege dacă prezintă interes ca design și performanțe.

Mașina aceasta prezintă un turbocompresor cu patru cilindri în linie, de 1,8 litri, care produce 178 de cai putere și o împinge la o viteză maximă de 200 km pe oră. Desigur, dacă vrei acest model într-un exemplar cu nu foarte mulți kilometri la bord, pregătește-te să scoți câteva mii de euro în plus din buzunar.

Infiniti G35 Coupe din anul 2004 - aproximativ 7000 de euro

În prezent, există o mulțime de mașini Infiniti G35 pe piață, iar prețul lor mediu se situează sub valoarea de 7000 de euro. Cu această sumă, poți găsi exemplare cu aproximativ 100.000 de kilometri la bord.

G35 a fost o bestie la vremea lui, atunci când a fost lansat pe piață pentru prima dată, deoarece era propulsat de un motor V6 de 3,5 litri care producea o putere uimitoare de 280 de cai putere și împingea mașina la o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră. Versiunea din 2004 a lui G35 este, de asemenea, considerată un vehicul demn de încredere, care rareori întâmpină probleme mecanice. În general, această mașină este o investiție bună.

Mercedes-Benz SLK din 2005 - aproximativ 7000 de euro

Un Mercedes Benz la acest preț este întotdeauna o afacere profitabilă, iar această mașină este cu adevărat uimitoare chiar și la 15 ani de la lansarea sa pe piață. SLK350 a fost un și încă este un automobil decapotabil foarte distractiv de condus, deoarece este propulsat de un motor V6 de 3,5 litri care producea 260 de cai putere și îl împinge la o viteză maximă de 250 de kilometri pe oră.

Când a ieșit pe piață, această mașină era destul de scumpă, se vindea la un preț ridicat de aproximativ 64.500 euro, deoarece era prevăzută cu acest motor uimitor și un aspect unic. Pentru un bolid sport de lux însă, această mașină își merită banii acum, la prețul la care se vinde pe piața second hand.

Porsche Boxter din anul 2000 - aproximativ 8500 de euro

Piața de mașini second hand este plină de mașini Porsche Boxster vândute la tarife care se învârt în jurul acestui preț, chiar și cu mai puțin de 125.000 de kilometri la bord. Modelul decapotabil este propulsat de un motor cu șase cilindri, de 2,7 litri, care produce 217 cai putere și împinge mașina la o viteză maximă de 260 kilometri pe oră.

Chiar dacă are mai mult de 20 de ani, acest model Porsche rămâne o opțiune viabilă pentru cei care își doresc mașini de lux second hand. Atenția mare la detalii combinată cu ingineria germană face ca această mașină sport să fie foarte fiabilă. Cu toate acestea, până în prezent, Boxster este unul dintre modelele care s-a depreciat cel mai mult de-a lungul anilor - norocul amatorilor de mașini la mâna a doua, iar motivul este pur și simplu faptul că este dotată cu un motor central în loc de unul pe spate, ca marea majoritate a Porsche-urilor.