brand

Kia a fost desemnată „Producătorul anului” la premiile TopGear.com 2022

Kia a fost desemnată „Producătorul anului” la premiile TopGear.com 2022

Compania coreeană lăudată pentru anul său „remarcabil” după lansările de noi modele cheie Noul Niro, a cincea generație Sportage și emblematicul EV6 GT au contribuit la schimbarea percepțiilor asupra mărcii coreene Campania de electrificare a mărcii Kia va continua în 2023 cu lansarea mult așteptatului model EV9.

Kia a fost desemnată „Producătorul anului” la Premiile TopGear.com 2022, terminând anul la cel mai înait nivel. Acesta este al doilea an consecutiv în care Kia câștigă la premiile TopGear.com; anul trecut, noul model EV6 a câștigat categoria „Crossover-ul Anului ”.

În acest an, Kia a lansat mai multe modele care schimbă jocul în Europa - în special a cincea generație Sportage și noul Niro, în mod constant două dintre cele mai bine vândute modele Kia în toată Europa. Ambele modele au oferit o actualizare majoră față de predecesoarele lor în mai multe domenii, inclusiv design exterior și interior, progrese tehnologice și sustenabilitate.

Jack Rix, editor al revistei BBC Top Gear, a comentat: „Forma recentă a mărcii Kia este remarcabilă. În ciuda situației nefavorabile fără precedent în industria auto, traiectoria sa ascendentă nu arată nici un semn de încetinire. De fapt, devine din ce în ce mai curajoasă. Cel mai recent model Sportage este un crossover de familie superior în comparație cu cei mai apropiați concurenți ai săi, noul Niro arată izbitor și oferă versiuni hibride sau 100% electrice, iar Kia pare să aterizeze în picioare când vine vorba de tranziția la 100% electric. Modelul EV6 GT oferă o versiune de 585 CP cu un mod de condus ”drift” uluitor.”

Strategia „Plan S” a companiei își subliniază obiectivele de sustenabilitate, inclusiv o gamă de 14 modele 100% electrice până în 2027. Următorul care va fi lansat va fi foarte așteptatul model Kia EV9, care va fi dezvăluit pieței europene în 2023.

Kia EV9 va reprezenta apogeul posibilităților pentru un SUV electric. Dezvoltat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) a companiei, SUV-ul electric din clasa mare va inaugura o nouă eră a mobilității sofisticate, de înaltă tehnologie și sustenabilă pentru Kia.